Ne feledje, szeptember 15-éig kell megfizetni a kárenyhítési hozzájárulást!

Agro Napló
Az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak 2021. szeptember 15-éig beérkezően kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást. A fenti határidő a hozzájárulás Magyar Államkincstár számlájára történő beérkezésének a határideje, nem az összeg feladásának vagy a befizetés kezdeményezésének az időpontja.

Az idei egységes kérelemben bejelentett területek mérete és a termesztett növénykultúrák figyelembevételével a gazdálkodóknak kárenyhítési hozzájárulás fizetési kötelezettsége keletkezett, amelyről a Magyar Államkincstár júliusi határozatában már tájékoztatta az érintett gazdákat.

Amennyiben a jelzett határidőig a Magyar Államkincstár számlájára nem érkezik be a kárenyhítési hozzájárulás a 2021. kárenyhítési évre vonatkozóan, úgy a károsult termelő az idei kárai után nem részesülhet kárenyhítő juttatásban, függetlenül attól, hogy az egyéb támogatási feltételek esetleg teljesültek. Emellett a határidőig be nem fizetett hozzájárulást az Államkincstár beszedi a gazdálkodótól.

A termelők a 2021. kárenyhítési évben eddig összesen több mint 375 ezer hektár területre jelentettek be kárt. A legnagyobb területhányadra, 275 ezer hektárra aszálykárt, 39 ezer hektárra jégesőkárt, valamint csaknem 30 ezer hektárra tavaszi fagykárt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!