Ne felejtse március 20-ig érvényesíteni őstermelői igazolványát!

Agro Napló
Az őstermelők 2017. március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

Azok az őstermelők, akik hatályos, új típusú (ideiglenes vagy kártyaalapú) igazolványuk mellett még nem rendelkeznek a 2017. adóévre vonatkozó értékesítési betétlappal, annak kiváltását – a jogfolytonosság megőrzése érdekében – 2017. március 20-ig kérelmezhetik. A március 20-ig történő érvényesítéssel az igazolvány érvényessége 2017. január 1. napjára visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága.

Az agrárkamara kéri, hogy akinek nem a jogvesztő, 2017. március 20-án lejáró határidő miatt szükséges az őstermelői tevékenységével kapcsolatos ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést sem tervez, ami miatt érvényes igazolvánnyal kellene rendelkeznie, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit.

Tekintve, hogy március 20. közeli dátum, és jelentős a még nem érvényesített igazolvánnyal rendelkező, őstermelőként nyilvántartott ügyfelek száma, ezért kérik, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék meg a bejelentett állandó lakóhelyük, vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt az ügyintézés céljából.

Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a NAK honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új lendületet kap a magyar agrárium

Új lendületet kap a magyar agrárium

Jövő januártól kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!