Nébih: Ezek a szabályok érvényesek a szezonális állatmozgásokkor

Agro Napló
Az állatok folyamatos és naprakész nyomonkövethetősége érdekében a szarvasmarhatartók adminisztrációs kötelezettségei közé tartozik a saját tenyészeteken belüli mozgások bejelentése.

Az adatokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által üzemeltetett ENAR rendszerben kell vezetni. A tenyészeten belüli (például szezonális) mozgatáskor célszerű az ingyenesen kiváltható e-marhalevelet választani – értesült a Nébih tájékoztatójából az Agro Napló.

Az adatok gyors beérkezését és feldolgozását, valamint hiba esetén az állattartók mielőbbi értesítését segíti a Nébih azzal, hogy a mozgások online bejelentését lehetővé tette:

  • tömeges bejelentés esetén XML formátumban (5147 - Szarvasmarha átkötés bejelentő - állomány),
  • egyedi bejelentés esetén pedig az interneten kitölthető bejelentő lapon (3147 - Szarvasmarha átkötés bejelentő).

Ezen bizonylatok esetében lehetőség van marhalevél és e-marhalevél igénylésére is.

Amennyiben az állatok előreláthatólag nem új tenyészetbe, tehát nem a „saját” tenyészeten kívülre fognak kerülni, érdemes az ingyenesen kiváltható e-marhalevelet választani.
E dokumentum kapcsán kiemelendő, hogy a papíralapú marhalevélhez hasonlóan hatósági bizonyítványnak minősül, tulajdont nem igazol. Ugyanakkor a marhalevéltől eltérően az e-marhalevél csak az alábbi esetekben használható bejelentésre:

  • elhullott vagy szállításkor elhullott,
  • leölés,
  • vágóhídon kívüli kényszervágás.

A fenti esetekben az e-marhalevéllel rendelkező szarvasmarhákat a 3150 – Szarvasmarha végleges kikerülés bejelentése bizonylaton lehet kikerültetni. A végleges kikerültetésre szánt egyedek tetemének ártalmatlanítására való elszállíttatása esetén az ATEV részére az e-marhalevelet át kell adni.

Fontos megjegyezni, hogy a leírt módok és bizonylattípusok kizárólag a saját tenyészeteken belüli állatmozgások bejelentésére szolgálnak. Ennek feltétele, hogy egy vármegyén belül több állattartó-típusú tenyészettel kell rendelkezni.

Az online bejelentések előnye, hogy a hibátlanul kitöltött és beadott bizonylatok vagy betöltött állományok azonnal megjelennek a rendszerben.

A bejelentésekkel kapcsolatos további információk elérhetőek az (https://portal.nebih.gov.hu/enar) ENAR aloldalon.

A felmerülő kérdésekkel a vármegyei körzeti kapcsolattartókhoz, valamint a Nébih Ügyfélszolgálatához lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken:

  • Postázási cím: Nébih-ENAR, 1537 Budapest, Pf. 397. 
  • Központi telefonszám: 06-1-336-9050
  • E-mail: enarufsz@nebih.gov.hu

 

(Forrás: Nébih)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!