Nem fog a szánkba repülni! – Ezért fontos a galambászat

Agro Napló
Köszönet illeti a fajtaklubok tagjait, a galambtenyésztőket, hogy megőrzik a génállományt és továbbadják az utókornak a galambász hagyományokat – jelentette ki Nagy István a King Klub Galambkiállításon.

A miniszter hozzátette, az elmúlt években az Agrárminisztérium számos lépést tett annak érdekében, hogy minél többen fogyasszanak galambhúst. A különböző fejlesztési programok eredményeként több fővárosi áruházban már kapható húsgalamb. Görbeházán pedig kormányzati támogatással galambvágóhíd létesül.

Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy az agráriumot népszerűsítő rendezvényeknek különleges küldetésük van. Értékeket mutatnak fel, teret adnak a szakmai ismereteknek, élményeket kínálnak és hagyománytiszteletre tanítanak. Ebben jelentős szerepük van például a galamb és kisállattenyésztő ágazati civil szervezeteknek. Az Agrárminisztérium már több mint egy évtizede vissza nem térítendő támogatásokkal segíti az ágazati civil szervezetek szakmai feladatainak, programjainak sikeres megvalósítását. 

Nagy István köszöntötte a jubileumukat ünneplő szervezeteket is. A Mondain Fajtaklub 50 éves, a Magyar King Klub 60 éves, a Pergő Fajtaklub pedig kereken 100 éves idén.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!