MENÜ

Nem fog a szánkba repülni! – Ezért fontos a galambászat

Agro Napló 2023.01.30.

Köszönet illeti a fajtaklubok tagjait, a galambtenyésztőket, hogy megőrzik a génállományt és továbbadják az utókornak a galambász hagyományokat – jelentette ki Nagy István a King Klub Galambkiállításon.

 

A miniszter hozzátette, az elmúlt években az Agrárminisztérium számos lépést tett annak érdekében, hogy minél többen fogyasszanak galambhúst. A különböző fejlesztési programok eredményeként több fővárosi áruházban már kapható húsgalamb. Görbeházán pedig kormányzati támogatással galambvágóhíd létesül.

 

kiállítás_galambászat_am

Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

 

A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy az agráriumot népszerűsítő rendezvényeknek különleges küldetésük van. Értékeket mutatnak fel, teret adnak a szakmai ismereteknek, élményeket kínálnak és hagyománytiszteletre tanítanak. Ebben jelentős szerepük van például a galamb és kisállattenyésztő ágazati civil szervezeteknek. Az Agrárminisztérium már több mint egy évtizede vissza nem térítendő támogatásokkal segíti az ágazati civil szervezetek szakmai feladatainak, programjainak sikeres megvalósítását. 

Nagy István köszöntötte a jubileumukat ünneplő szervezeteket is. A Mondain Fajtaklub 50 éves, a Magyar King Klub 60 éves, a Pergő Fajtaklub pedig kereken 100 éves idén.

 

(Forrás: Agrárminisztérium)