MENÜ

Növekvő erdőterületek Nógrád megyében

Agro Napló 2020.04.08.

Az Ipoly Erdő Zrt., Magyarország legerdősületebb táján gazdálkodó erdőgazdaság is csatlakozott az Agrárminisztérium (AM) Országfásítási Programjához, melynek keretében, a 2019-2020-as erdősítési szezonban több helyszínen kezdte meg a talajelőkészítés munkálatait és az erdősítéseket – közölte a cég az Agro Naplóval.

 

Az erdőgazdaság ugyanis kiemelten fontosnak tartja, hogy új erdőterületek létrehozásával is hozzájáruljon hazánk erdővagyonának, az erdők szénmegkötő képességének növeléséhez.

A társaság Bercel község határában, 14 hektáron, mintegy 50 ezer csemetét és 4 tonna makkot ültet el ezekben a hetekben. A munka során a szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a termőhely adottságainak leginkább megfelelő, a területen őshonos, a térségre jellemző erdőtársulásokat hozzanak létre. Így, ezekben az erdőtelepítésekben kocsánytalan tölgy csemeték és csertölgy makkok kerülnek a talajba.

Az erdőterületeket növelő telepítések a következő évekre is adnak feladatokat az erdészeknek és a vállalkozásoknak, mert a létrehozott fiatal erdők további ápolást, gondozást igényelnek majd a továbbiakban is.