Növekvő tagsági igény a NAK szakmai szolgáltatásaira

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tavaly is továbbfejlesztette agrárszakmai szolgáltatásait, amik megfizethető árszinten nyújtanak megbízható megoldásokat még a kisgazdálkodói körhöz tartozó tagok számára is – hívja fel a figyelmet a köztestület. 

Például a múlt évben több ezer tag igényelte az országosan elérhető „Laborvizsgálatok”, valamint „TGT- készítés” szolgáltatásokat, amelyek az okszerű gazdálkodás, a pályázati kötelezettségek teljesítése, és az ügyintézési terhek csökkentése terén jelentettek segítséget nekik. A két szolgáltatás népszerűségét mutatja, hogy 2020-ban összesen 26 500 talaj- és levélminta érkezett a szerződéses laborokhoz, és a NAK falugazdászai 5280 parcellára vonatkozó tápanyag-gazdálkodási tervet készíttettek. 

A tavalyi évben a MOL-NAK üzemanyagkártyákkal a gazdák 20 millió liter üzemanyagot vásároltak kedvezményesen privát és gazdálkodás célra, ezzel mintegy 200 millió forint megtakarítást realizáltak. 

A biztosításközvetítő Falugazdászok száma is nőtt tavaly, ezzel javult a szolgáltatás elérhetősége. Szakértelemmel és NAK specifikus fedezetekkel így már több, mint kétezer gazdálkodó (ez mintegy 52 ezer hektárt jelent) számára vált elérhetővé az egyedi igényekre szabott biztosítás, a kockázatkezelés magasabb szintje. NAK tagdíjba épülő szolgáltatásaként a mezőgazdasági duális szakképzésben résztvevő tanulók felelősségbiztosítását is a NAK kínálja: az öt Agrárszakképzési Centrum 43 tagintézménye és közel 350 partner gyakorlati képző hely (gazdaság) összesen kb. négyezer tanulójának gyakorlati szakképzése is biztosítva volt. 

A Covid-19 korlátozó intézkedései a felnőttképzési szolgáltatásokra is hatással voltak. A képzésszervező kollégák a nehézségek ellenére igyekeztek országszerte lehetővé tenni a gazdálkodók számára a NAK Nonprofit Kft. által szervezett magas színvonalú agrárképzéseket. A Felnőttképzés mindezidáig összesen 602 képzést bonyolított le és 18 988 tanúsítványt adott ki kötelező és választható képzéseken. A 80 órás képzések területén 2020-ban 59 képzés során 1 931 tanúsítvány kiadása történt meg. A NAK felnőttképzési csapata az aktuális szabályozásokat folyamatosan követve igyekszik bővíteni kínálatát, kérjük kísérje figyelemmel a képzési lehetőségeket itt 

A köztestület megjegyzi: a NAK szakmai szolgáltatásai kapcsán további információkért keresni lehet falugazdászokat – olvasható az ismertetőben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!