MENÜ

Nyúlhúst népszerűsítő kampány kezdődött

2017.06.12.

Országos kampány kezdődött a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére, amelynek első állomásán, egy budaörsi bevásárlóközpontban Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit, és elkészítésének változatos módját – közölte a Magyar Idők.

Az államtitkár, aki egyben a kampány fővédnöke, a távirati iroda tudósítása szerint közölte: Európa legnagyobb nyúlhús-exportőre Magyarország, mégis a rangsor végén van a nyúlhús-fogyasztásban. Nagy István kitért a nyúlhús kedvező élettani hatásaira is, például hogy koleszterin- és zsírszegény, valamint hogy gyorsan és könnyen előállítható. Hozzátette: a becsült nyúlhús-fogyasztás Magyarországon fejenként 2-3 dekagramm évente, míg a mediterrán országokban meghaladja a két kilogrammot.

Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője arról beszélt, hogy támogatják a tudatos fogyasztói magatartást és az egészséges táplálkozást, a környezettudatos termékválasztást, illetve a kiváló magyar termékek piaci elterjesztését.

Fontos lenne, hogy az egészséges, zsírszegény és könnyen emészthető nyúlhús legalább hetente egyszer a magyar családok asztalára kerüljön – erről Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke beszélt.

Jelezték, a következő hetekben országszerte hasonló, a nyúlhús-fogyasztást népszerűsítő rendezvények, látványfőzések és kóstolók lesznek.