Online fórum a Vidékfejlesztési Program következő két évéről

Agro Napló
Vidékfejlesztési Program 2021-22 elnevezéssel online fórumot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – tette közzé honlapján a köztestület április közepén.

A közlemény emlékeztet: mivel az unió  közös agrárpolitikájának (KAP) keretében nyújtható támogatások a gazdálkodók és élelmiszer-feldolgozók érdeklődésének fókuszában állnak, a NAK szükségesnek érezte, hogy tagjai figyelmét felhívja a legfontosabb változásokra, információt adjon a KAP aktualitásairól, valamint megválaszolja a felmerülő kérdéseket és iránymutatást nyújtson a támogatások elérésének terén is. 

A magyar kormány ez év januári döntése értelmében a 2021-2027-es időszakban példátlan mértékű támogatás áll rendelkezésre a vidéki területek fejlesztésére, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének növelésére, valamint a gazdák tisztességes jövedelmének biztosítására. A jelentősen megnövelt nemzeti társfinanszírozásnak köszönhetően csak a 2021-ben és 2022-ben több vidékfejlesztési forráshoz lehet hozzáférni, mint eddig, azaz a 2014-2020-as periódusban összesen.

Annak érdekében, hogy tagjaink a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében a közelmúltban megjelent vagy hamarosan kiírásra kerülő pályázati lehetőségekről első kézből kapjanak tájékoztatást, a NAK a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (Magosz) és az Agrárminisztériummal együttműködve online rendezvénysorozatot szervez. 

A Vidékfejlesztési Program 2021-2022 online fórum rendezvényei 90 percben foglalják össze a fentiekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, emellett lehetősége adnak arra is, hogy szakértőink az előadások alatt írásban feltett kérdésekre válaszoljanak.

A tervezett program: 

 NAK megyei elnökének köszöntője 

3-5 perc 

 Jakab István vagy Győrffy Balázs elnök urak előadása 

15-20 perc 

 Viski József helyettes államtitkár előadása 

45 perc 

 Kérdés-válasz szekció (szakértői válaszok a fórum ideje alatt feltett kérdésekre) 

20-30 perc 

 (A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fenntartja a program/időpont változtatás jogát.) 

A regisztrációs link a NAK weboldalán érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!