Országos integrációs rendszer kiépítését szorgalmazza az agrárkamara

Agro Napló
Az agrárium szétszabdaltsága miatt szükséges egy olyan integrációs rendszer kiépítése, amely helyi, regionális és országos szinten is rendelkezésre áll - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Az Agrárkamara javaslata szerint az integráció a különböző garanciák mellett olyan középtávú együttműködés, amely a pénzügyi, technikai, genetikai, finanszírozási és értékesítési kockázatközösséget szabályozza úgy, hogy abban mindegyik fél megtalálja a számára megnyugtató biztonsági pontokat - fejtette ki az agrárkamara elnöke.

Hozzátette, hogy Magyarországon például a baromfitartás- és feldolgozás területén kifejezetten jól működik az integráció, azonban a mezőgazdasági termelés tömegszerűen legnagyobb volumenű ágazata, a szántóföldi növénytermesztés kevésbé jól integrált, így van benne fejlődési potenciál.

Az agrárkamara elnöke emlékeztetett arra is, hogy a gazdák május elejéig még véleményezhetik a közös agrárpolitikát. Az Európai Unió bizottságához befutó kérdőívet a gazdák magyar nyelven a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján tölthetik ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Online petíció a magyar agráriumért

Online petíció a magyar agráriumért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) online aláírásgyűjtést indított „Petíció a magy...

Online petíció a magyar agráriumért

Online petíció a magyar agráriumért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) online aláírásgyűjtést indított „Petíció a magy...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!