Összefogtak a tejpiaci csalók ellen

Agro Napló
Együttműködik a magyarországi tejkereskedelem ellenőrzésében, a tejágazat piaci viszonyainak megtisztításában a NAV-val a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

A megállapodást Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára és Mélykuti Tibor, a terméktanács elnöke írta alá – közölte a NAV.

A jövőben a tejtermelőket képviselő szakmai szervezet a tejágazatban zajló piaci folyamatokról, tendenciákról rendszeresen tájékoztatja a NAV-ot, szakmai ismereteivel támogatja és segíti a hivatal ellenőrzéseit, és jelzi, ha az adóhatóság hatáskörébe tartozó jogsértést tapasztal. A NAV és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által létrehozott Tej Munkacsoport az ekáer (elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer) lehetőségeit is kiaknázva működik majd együtt a nyerstej-szállítmányok ellenőrzésében.

Forrás: agrarszektor.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Trappista sajt becsülete a tét!

A Trappista sajt becsülete a tét!

A fogyasztói tudatosság emelkedésével nagyobb társadalmi igény mutatkozik a jó minőségű élelmiszerek iránt, így a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) kibővülh...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!