Ötmilliárd forintos pályázati keret nyílik a hátrányos helyzetű települések cégeinek

Agro Napló
Ötmilliárd forint keretösszegű pályázaton kaphatnak támogatást fejlesztéseik megvalósításához a hátrányos helyzetű települések vállalkozásai – közölte a pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött új videó-tájékoztatásában.

Varga Mihály elmondta: 1200 hátrányos helyzetű település vállalkozói férhetnek hozzá a pályázati forráshoz, ami 2-60 millió forint között mozoghat esetenként.

A támogatásból a vállalkozások új gépeket, eszközöket vehetnek, így fejlesztve cégük technológiai hátterét, de emellett költhetnek a megítélt pénzből dolgozóik képzésére, sőt a bérek egy részének fedezésére is.

A pénzügyi tárca vezetője hangsúlyozta: a hátrányos helyzetű települések támogatása évek óta fontos része a kormány gazdaságpolitikájának, és a kormány most a gazdaság újranyitásakor is számít e  térségek vállalkozóira.

Mindehhez hozzátéve, kiemelte: a beruházások munkahelyeket védenek, a jelenlegi helyzetben pedig "minden egyes munkahely számít".

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szóban forgó pályázati kiírásának teljes egészét a Széchenyi 2020 honlapon ismerhetik meg az érdeklődök.

A videó az alábbiakban megtekinthető: 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!