Rajzpályázat: Odafigyelve az élelmiszerbiztonságra és a vidékfejlesztésre a migráció jövője is megváltoztatható

Agro Napló
Újra itt a lehetőség, hogy gyermekek és fiatalok képekben fejezzék ki gondolataikat az október 16-i Élelmezési világnap témájáról. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által védnökölt nemzetközi nap témája ebben azt évben a migráció.

A jelenség nem új keletű, mindig is jelen volt az emberiség történetében, ahogy a munkalehetőség, családegyesítés, az új élmények vagy egy jobb élet reménye indulásra bírt sokakat. A migráció 2015-ben minden hetedik embert érintett a földön.

Egy ilyen döntéssel mozgásba lendíthetünk tudást, képességet és munkaerőt, melyek aztán a gazdasági növekedés motorjaivá válhatnak az országon egy más részén vagy a határokon túl. A lényeg, hogy a migráció az egyén választása legyen. Ám sokan azért hagyják el otthonukat, mert nem látnak más megoldást a túlélésre.

A FAO azért dolgozik, hogy az embereknek választási lehetőséget adjon és a migráció igazi kiváltóira (éhezés, szegénység, a klímaváltozás hatása) megoldást találjon.

Itt az idő kreatívnak lenni!

  • Rajzpályázat 5 és 19 év közötti gyermekek és fiatalok számára plakát tervezésére az Élelmezési világnap idei témájáról.
  • Video pályázat 13 és 19 év közötti fiatalok számára maximum 1 perc hosszúságú videó készítésére, melyben arra adnak javaslatot, mit lehetne tenni azért, hogy emberek ne érezzék úgy, nincs más választásuk, csak otthonuk elhagyása.

Nevezni online lehetséges, az alábbi űrlap kitöltésével: www.fao.org/world-food-day/2017/contest/poster/enter-the-contest/en  

A pályázatok beadási határideje 2017. november 10. 12 óra

Részletes információ a versenyről és jelentkezés az alábbi honlapon:
www.fao.org/world-food-day/2017/contest/poster/en/  

Az Élelmezési világnapról

Magyar javaslatra, október 16-át nyilvánította az ENSZ az Élelmezési világnappá, ami egyben a FAO alapításának napja is. Világszerte számos program és kezdeményezés kapcsolódik ehhez, hazánkban a FAO budapesti Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodája tavaly jazz koncertet szervezett, illetve folytatta a már hagyományosnak mondható adománykonvojt is a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!