Rászoruló gyermekeken segítettek a MATE Kaposvári Campusán

Agro Napló
Saját feldolgozású gyümölcsleveket, száz kiló almát, ruhaneműket és irodaszereket, valamint az agráriumot népszerűsítő mesekönyveket és társasjátékokat adományozott az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). A Kaposvári Campus – hallgatói kezdeményezésre – ezzel immár negyedszer szerzett örömteli pillanatokat karácsonykor a rendkívül nehéz helyzetben élő mintegy száz gyermek számára.

„Intézményünk hosszú évek óta kiemelkedő viszonyt ápol a baranyai iskolával, hiszen tanító szakos hallgatóink rendszeresen töltik itt szakmai gyakorlatukat. Különösen fontos, hogy a jó kapcsolat részeként karácsony közeledtével ne csak az oktatásban figyeljünk a gyermekek fejlődésére, hanem amennyire csak tudjuk, tegyük könnyebbé mindennapjaikat is. Minderre ráadásul most, a koronavírus járvány okozta nehéz időszakban különösen nagy szükség van” – mondta Vörös Péter, a Kaposvári Campus főigazgatója az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumban az ajábékok átadásán.

A MATE Soroksári Kísérleti Üzem és Tangazdaságából eljuttatott adományban száz kilónyi saját nemesítésű alma, 250 liter 100 százalékos almalé, valamint 130 liter 100 százalékos cékla-almalé szerepelt, ami rendkívül fontos hozzájárulást jelent a gyermekek téli vitaminpótlásához. Az egyetem tudatformáló mesekönyveket és társasjátékokat is eljuttatott az iskolásoknak, miáltal a gyermekek játékos formában nyerhetnek bepillantást a mezőgazdaság varázslatos világába, a tanyasi életbe és a szántóföldeken folyó munkafolyamatokba.

A kezdetektől fogva támogatta a tanító szakos hallgatók kezdeményezését a gyakorló iskola, a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium nevelőtestülete, diákönkormányzata és szülői munkaközössége. Emellett idén a Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégium hallgatói 72, főként iskolaszerekből álló ajándékcsomagot is összeállítottak, a Kaposvári Campus dolgozói pedig jó állapotú ruhákat, cipőket és játékokat gyűjtöttek a gyermekek részére. Az óvodapedagógia és tanító szakos hallgatók mesejátékkal, dalokkal és közös énekléssel lepték meg a gyerekeket és tanáraikat. Végül a karácsonyi ünneplést egy közös vacsora zárta, mellyel az almamelléki iskola kedveskedett a vendégeknek.

A Neveléstudományi Intézet pedagógiai képzései tekintetében mindig is kiemelt szempont volt, hogy a hallgatók ne csak elméleti tudásra tegyenek szert, hanem olyan gyakorlati tapasztalatok birtokába is jussanak, amely a való életre tanítja őket. A hallgatók mostani kezdeményezése és példaértékű összefogása egyértelműen azt bizonyítja, hogy valóban elhivatottak szakmájuk iránt és kötelező szakmai gyakorlatukon túl is örömmel segítik a mélyszegénységben élő gyermekeket – foglalta össze az ismertető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyuricza Csaba lett a MATE rektora

Gyuricza Csaba lett a MATE rektora

Áder János köztársasági elnök Gyuricza Csabát nevezte ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektorának, a Magyar Agrár- és Élettudományi...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!