Rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezettek be a NAK irodáiban

Agro Napló
Rendkívüli ügyfélfogadási rendet és az irodai dolgozóknak otthoni munkavégzést vezet be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – közölte a köztestület az Agro Naplóval.

A tájékoztatás szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzeti intézkedésekkel összhangban a NAK napi működése során a lehető legminimálisabbra kívánja mérsékelni a koronavírus-járvány terjedésének lehetőségét. Ezért a személyes ügyféltalálkozások számát csökkenteni szeretné, ezzel is megóvva munkavállalói és a mintegy 400 ezer kamarai tag egészségét.

Mindennek szellemében a NAK március 16-tól a mintegy 600 fős, országos falugazdász-hálózatánál rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezet be. A falugazdászok csak meghatározott, kijelölt irodákban lesznek jelen, és – a megszokottal ellentétben – nem látogatnak az ügyfelekhez. A pontos irodalista és azok nyitvatartása a www.nak.hu oldalon érhető el; de az agrárkamara kéri tagjait, hogy személyesen csakis kiemelten indokolt esetben keressék fel az irodákat. A falugazdászok telefonon és e-mailben (akár az ugyfelszolgalat@nak.hu címen is) a tagok rendelkezésére állnak, az ügyfélszolgálat pedig ingyenesen hívható, a +36 80 900 365-ös zöldszámon.

Emellett a NAK vezetése a fővárosi és a megyei igazgatóságokon dolgozó munkavállalók számára otthoni munkavégzést rendel el. A munkavállalók az otthoni munkavégzés során is a megszokott magas szakmai színvonalon tudják segíteni a kamarai tagokat.

Az agrárkamara kiemelten szem előtt tartja azt, hogy – amennyiben csökken a vírusveszély – a gazdálkodóknak fontos és a személyes ügyintézést gyakran igénylő egységeskérelem-beadási időszak április 6-i kezdetekor a falugazdászok és az irodai munkatársak zökkenőmentesen és egészségesen tudják a támogatásigénylésben segíteni az érintett, százezernél is több kamarai tag munkáját.

Az intézkedések – a vírushelyzet függvényében – április 6-ig, az egységeskérelem-beadási időszak kezdetéig tartanak – olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!