Sajtmustrát szervez a Magyar Sajtkészítők Egyesülete

Agro Napló
Sajtmustrát szervez immár nyolcadik alkalommal a Magyar Sajtkészítők Egyesülete szeptember 5-én az Etyeki Látogatóközpontban a program az idén egy sajtversenyből és egy szakmai konferenciából áll – közölte honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A  Magyar Sajtkészítők Egyesületének tájékoztatása szerint a sajtverseny minden sajtkészítő számára nyitott. A megméretetés célkitűzése, hogy kiemelje a magas minőségű magyar sajtokat, és megismertesse azokat a fogyasztókkal, valamint a gasztronómia képviselőivel és így még jobb piaci pozícióba juttassa a hazai sajtkészítőket.

A szakmai konferencián neves külföldi előadók mellet magyar szakemberek osztják meg tudásukat a résztvevőkel. Így például Carlo Piccoli (Accademia Internazionale Dell'arte Casearia) olasz sajtmester a kéregkultúrák szerepét ismerteti meg az érdeklődőkkel. Thierry Raud, a Chalon Megard élelmiszeripari mérnöke a hosszú érlelésű sajtok és a rézüst kapcsolatáról, valamint a hozamoptimalizáció szempontjából legjobb alvadékvágási módokról beszél. A program délután zárul a VIII. Magyar Sajtmustra eredményhirdetésével.

További információk a Sajtmustra honlapján találhatók, és érhető el a sajtverseny nevezési linkje, valamint a szakmai konferencia regisztrációs oldala is – tartalmazza az összefoglaló.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csökken a tejtermékek ára az ALDI-nál!

Csökken a tejtermékek ára az ALDI-nál!

Az ALDI Magyarország tovább folytatja a tartós árcsökkentést, és június 12-től 85, elsősorban hűtött termék árát csökkenti jelentősen, akár mintegy 45...

Új csúcson az infláció: 25,7%

Új csúcson az infláció: 25,7%

Az idén januárban a fogyasztói árak átlagosan 25,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pént...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!