2024. április 23. kedd Béla

Sikeresen zárult a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Agro Napló
Sikeresen lezajlott a június 1–2-i NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva. Az ország legnagyobb szántóföldi kiállításán számos újszerű programelem várta a látogatókat.
Fotó: NAK  

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hagyományosan a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ) együttműködésben rendezte meg a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást, a múlt hét szerdán és csütörtökön. Ez az ország legnagyobb területen, 42 hektáron megrendezett szántóföldi rendezvénye, melynek ezúttal is a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldek adtak otthont.

Fotó: Facebook/Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

A NAK Szántóföldi Napok most is az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása volt, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg szántóföldi környezetben. Az állógépes kiállításon – megnövelt, 11 000 négyzetméteres területen – a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát lefedő 57 cég mutatta be gépeit, eszközeit. A Szántóföldi Gépshow-n mindkét nap munka közben is meg lehetett nézni 29-29 gépkapcsolatot, illetve a legújabb technológiákat és a gépek fajtáinak és típusainak sokszínűségét. Emellett a rendezvényen számos szakmai kiállító, fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók is várták a kilátogatókat. Újdonságként drónbemutató is szerepelt a programban. Továbbá a NAK Szakmai Színtér 1,6 hektáros területén a fenntartható gazdálkodást segítő, illetve a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaihoz alkalmazkodást célzó megoldások is megismerhetők voltak, a korszerű öntözés, az erdőgazdálkodás is szerepet kapott – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

Fotó: Facebook/Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

A kamara szakképzési standjánál a duális képzésről, a gyakorlati oktatói és a mesterképzési lehetőségekről is információt kaphattak az érdeklődők, valamint állásbörze is várta őket. A NAK laborvizsgálati, tápanyag-gazdálkodási terv készítési, mezőgazdasági biztosítási, felnőttképzési szolgáltatásai is helyet kaptak. Talaj- és levélminták leadására, ingyenes helyszíni gabona-beltartalmi vizsgálatra is lehetőség volt. A szakmai információs pultnál növénytermesztési, földügyi, generációváltozással, adózással, pályázatokkal kapcsolatos témákban is rendelkezésre álltak a NAK szakértői. A bemutató talajszelvénynél ismertetők várták a látogatókat, illetve az országos jégkármérséklő rendszer, annak talajgenerátorainak működése is megismerhető volt.

Fotó: NAK

A szándékosan hétköznapokra szervezett kiállítás most is megőrizte szakmai jellegét, továbbá a hazai és külhoni agrárszakemberek mellett sok száz agrárdiák is részt vett rajta, számos agrárszakképzési intézményből, ezáltal betekintést kapva a modern gazdálkodásba.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Miért aggódik 100-ból 98 magyar gazda?

Miért aggódik 100-ból 98 magyar gazda?

A Vodafone Group megbízásából felmérés készült Európa és Afrika 13 országában, köztük Magyarországon a helyi gazdák digitalizációs elképzeléseiről, ki...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!