Sok település vesz részt mezőgazdasági mintaprogramban

Agro Napló
Országszerte több mint 1200 település vesz részt foglalkoztatást segítő mezőgazdasági mintaprogramban.

A járási startmunka keretében szervezett mezőgazdasági mintaprogramokban jelenleg országszerte 1285 település vesz részt. A Belügyminisztérium által kiadott statisztikából kiderül, Borsod-Abaúj Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya és Somogy megyében élnek a lehetőséggel a legnagyobb arányban.

A 2011 óta működő mintaprogramok célja a hátrányos helyzetű kistérségek, valamint a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradottabb, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel bíró települések támogatása és felzárkóztatása.

Mint a kozfoglalkoztatas.kormany.hu oldalon a Belügyminisztérium közlése szerint szerepel, a mezőgazdasági programok segítségével egyebek közt önkormányzati intézmények ellátását biztosítják; így például a helyi lehetőségeket és adottságokat kihasználva termelnek zöldségeket, gyümölcsöket, takarmánynövényeket, illetve tartanak kisállatokat. A helyben megtermelt termények, friss alapanyagok pedig a településeken működő konyhákra kerülnek; a programok a helyi sajátosságokat figyelembe véve épülnek fel, így a közösségi szükségletek kielégítése mellett a település fejlődését is elősegítik – írja a portál.

Forrás: nak.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!