MENÜ

Sokan érdeklődtek a MATE standja iránt a VII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon

Agro Napló 2021.09.15.

Múlt héten tartották meg a VII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált Gödöllőn, az Alsóparkban, a Magyar Agrár- és Élettudományi egyetem (MATE) standja iránt nagy volt az érdeklődés – tette közzé az eseményt követően a felsőoktatási intézmény honlapja

 

Szeptember 10-én a Szent István Campus, valamint a Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet munkatársai várták izgalmas, interaktív programokkal az érdeklődőket, ilyen volt többek között a mikroszkopikus vízi élőlények megismerése, vagy az Alsópark növényvilágának feltérképezése. Szeptember 11-én a MATE standján a Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet kollégái szórakoztatták interaktív, tájberendező terepasztallal a látogatókat.

 

 

A mintegy 25 ezer látogatót fogadó rendezvényt szeptember 10-én Áder János köztársasági elnök is meglátogatta, akit a MATE sátránál Heltai Miklós, a Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet igazgatója üdvözölt és kalauzolt.

 

mate_afesztiválon_kép_11

 

A szeptember 11-én megtartott díjkiosztó gálán a MATE különdíját, az idei évben Csapó András, „Toraja - Életük a haláluk” című munkája érdemelte ki a szakmai zsűri értékelése alapján. A MATE különdíját az egyetem oktatási és nemzetközi rektorhelyettese, Szabó István adta át.

Az esemény további különlegessége volt, hogy a magyar tájépítészek 2015 utáni legjobb terveiből, kutatásaiból és legszínvonalasabb alkotásaiból rendezett kiállítás is megtekinthető volt a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál ideje alatt a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában. A „Tájodüsszeia 2020(21)” című posztertárlatot a szakma társadalmi ismertségének növelése érdekében szervezte a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a MATE Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézete – tartalmazza az ismertetés.

 

mate_a_fesztiválon_kép_15

mate_a_fesztiválon_kép_14

mate_a_fesztiválon_kép_16