Sörben az innováció

Agro Napló
Több ezer éves története van a hagyományos sörfőzésnek – jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, a modern magyar sörgyártás elindulásának 175. évfordulója alkalmából rendezett eseményen, Budapesten.

Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a sörgyártás az élelmiszeripar szerves része, amelynél a tradíció mellett a folyamatos fejlődés is elengedhetetlen. Hozzátette, hogy alapvetően néhány összetevőből áll a sör, ez által nem tűnik egy bonyolult terméknek, mégis hihetetlenül sok az innováció benne akár termék szinten, akár technológia szinten is – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Fotó: Fekete István, Agrárminisztérium

Dr. Felkai Beáta Olga ismertette, hogy a modern sörgyártás feltételeit az ipari forradalom teremtette meg, amikor már a gépesítettség, a vasút, a logisztika olyan szintet ért el, hogy megindulhatott a nagy volumenű termelés. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyvben a sör szabályozása szintén fontos szerepet tölt be, és annak jelenleg is zajlik a módosítása, melynek során nagy hangsúlyt fektetnek az innovációra. Például a jövőben bevezetésre kerül a gyümölcsös sörök kategóriája, új gyártástechnológiai leírások, de foglalkoznak a vizsgálati módszerekkel is.

Bízom benne, hogy olyan szabályozás fog kialakulni, amely mindenki számára kedvező lesz, amely a sörgyártás tovább erősíti, illetve a különböző technológiák és lehetőségek miatt tovább növeli a fogyasztási kedvet – zárta szavait a helyettes államtitkár.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Trappista sajt becsülete a tét!

A Trappista sajt becsülete a tét!

A fogyasztói tudatosság emelkedésével nagyobb társadalmi igény mutatkozik a jó minőségű élelmiszerek iránt, így a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) kibővülh...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!