Sorra fejezik le az MVH megyei kirendeltségeit

Agro Napló
Öt megyei kirendeltség-vezető megbízatását szüntették meg az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) – tudta meg az agrarszektor.hu. A személyi változásokra azt követően került sor, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség az intézmény felügyeletét nemrég átvette Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől.

Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Vas és Komárom-Esztergom megyében szűnt meg az MVH kirendeltség-vezetőinek megbízatása – tudta meg az agrárszektor.hu a hivatal sajtóirodájától. Az MVH folyamatban lévő átalakítása miatt a kirendeltségek január elsejétől a kormányhivatalokhoz tartoznak majd, ezért az az illetékes kormányhivatalokkal egyeztetve választják majd ki az új vezetőket – tették hozzá.

Lázár János múlt heti kormányinfós tájékoztatóján a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon az ügyintézési munka. Mint ismert, a Miniszterelnökség a csúcshivatal irányítását a közelmúltban vette át Fazekas Sándortól. Az intézmény átvétele után Lázár János azonnali hatállyal menesztette Gyuricza Csaba MVH-elnököt és Dragovácz Nikoletta elnökhelyettest.

Az MVH vezetése jelenleg egy elnökhelyettessel folytatja munkáját - közölte érdeklődésünkre a hivatal. Tóth Péter elnökhelyettes ezután az informatikai és támogatási ügyek mellett a horizontális ügyek és területhez kötött feladatok egy személyi felelőse lesz.

A hivatal tájékoztatása szerint az elnökségben, illetve a helyi vezetésekben végrehajtott változtatásokra azért is szükség volt, hogy az MVH év végén esedékes jogutódlásos megszüntetése a kormányzati elképzeléseknek megfelelően határidőben és gördülékenyen megvalósuljon, miközben e folyamat közben a hivatal mindennapi munkavégzése – az agrár-vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos ügyintézés, beleértve a kifizetéseket is – zavartalan legyen. Elsődleges cél, hogy mindebből a gazdák csak a pozitív változásokat érezzék – szögezték le.

Mint ismert, a kormány még a nyáron úgy döntött, hogy 2017. januárjától jogutódlással megszünteti az MVH-t. Az átszervezések után a hivatal feladatait a Magyar Államkincstár, a Földművelésügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a megyei kormányhivatalok veszik át.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!