Stratégiai megállapodás a NAK és a Budapest Bank között

Agro Napló
Stratégiai megállapodást kötött a Budapest Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azzal a céllal, hogy a jövőben közösen segítsék a magyar agrárium versenyképességének növekedését – közölte a Budapest Bank az Agro Naplóval.
Fotó: nak.hu

A pénzintézet tájékoztatása szerint a stratégiai megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke, valamint Lélfai Koppány, a Budapest Bank vezérigazgatója írta alá. A két intézmény szándéka, hogy a szektor finanszírozását a mezőgazdasági vállalatok igényeire szabott banki és egyéb termékekkel, szolgáltatásokkal, illetve megfelelő tájékoztatással és szaktanácsadással segítsék.

A stratégiai együttműködési megállapodás tartalmazza azokat a célkitűzéseket, amelyeket a Budapest Bank és a NAK közösen fogalmazott meg a hazai agrárium támogatása érdekében. Ennek részeként a pénzintézet és az agrárkamara kölcsönösen arra törekednek, hogy a magyarországi mezőgazdaságban tevékenykedő szervezetek az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti pénzügyi forrásokat minél hatékonyabban és sikeresebben vehessék igénybe. Ezért kiemelten figyelnek arra, hogy megfelelő tájékoztatás, releváns szakmai tanácsadás és egyéb, a támogatások igénybe vételét segítő kamarai szolgáltatások váljanak elérhetővé az agrárvállalkozások számára.

A Budapest Bank szolgáltatáscsomagjai kialakításánál eddig is arra törekedett, hogy azok minden szempontból megfeleljenek az agrárágazatban tevékenykedők igényeinek, pénzügyi szükségleteinek. „A mostani megállapodás célja, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve az agrárium szereplői számára még előnyösebb banki, illetve egyéb finanszírozási termékeket és szolgáltatásokat tudjunk kidolgozni” – mondta az együttműködésről Lélfai Koppány.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkötelezett az iránt, hogy hatékonyan támogassa a kamarai tagok versenyképességének növelését, és aktívan tesz azért, hogy az ágazatban tevékenykedők igényeire szabott szolgáltatásokat tegyen elérhetővé. „A jelenlegi megállapodás értelmében a kölcsönös tudásátadásra épülő közös munka során együtt fogunk működni a Budapest Bankkal a lehetséges finanszírozási források feltárásában. Egyúttal lehetőségünk nyílt arra is, hogy az agrár- és élelmiszeripar számára releváns banki termékek esetén szakértői véleményeket és javaslatokat fogalmazzunk meg a pénzintézet irányába” – emelte ki Győrffy Balázs.   

A pénzintézeti tájékoztatás emlékeztet: a Budapest Banknál évtizedek óta stratégiai fontosságú terület az agrárium. A szektorban folytatott tudatos építkezés és a közös gondolkodást segítő agrárszakértői támogatás eredményeképpen ma már a pénzintézet vállalati hitelállományának egyharmada kapcsolódik a mezőgazdasági és az élelmiszeripari vállalkozásokhoz, továbbá dinamikusan növekszik a lízingfinanszírozás szerepe is. Emellett a bankcsoport folyamatosan figyeli az agrárágazatban működő vállalatok üzleti hangulatát és várakozásait követve azok alakulását. Ezt szolgálja többek között a bank által 2015 óta minden évben elkészített Agrár Gazdasági Index – olvasható a Budapest Bank tájékoztatójában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!