Számos agrárszakembert is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmából

Agro Napló
Betartjuk a magyar nemzet gerincét adó vidéknek tett ígéreteinket, és soha nem látott fejlesztéseket indítunk be. Az ágazat minden szereplője tudja, „most vagy soha” – mondta Nagy István.
Fotó: Agrárminisztérium

Az 1848. március 15-e alkalmából rendezett ünnepségen a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az agrárminiszter kiemelte, a márciusi ifjak, az első felelős magyar kormány, Kossuth és Széchenyi, majd a vértanúvá lett hadvezérek, a szabadság névtelen hősei mind ezt a célt tűzték zászlajukra: megalkotni Magyarországot. 1848 üzenete ma, 175 évvel később is élő, most is rendkívüli időket élünk. Az elmúlt időszakban a mezőgazdaság több súlyos kihívással szembesült. Ugyanakkor a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv támogatási időszakában annyi forrás áll a mezőgazdaság és az élelmiszeripar rendelkezésére, hogy a történelmi léptékű nehézségek mellett a lehetőségek is történelmiek. Mindenki érzi, hogy történelmi a felelősségünk is – mutatott rá Nagy István.

Fotó: Agrárminisztérium

Hozzátette, a termelő és önellátó mezőgazdaság mellé feltámasztják a korábbi évtizedekben a privatizációval tönkretett magyar élelmiszeripart. A cél egy olyan élelmiszeripar, amely a világpiacon is megállja a helyét, és amelynek révén a magyar emberek jó szívvel választhatnak hazait a külföldről ránk zúdított élelmiszer helyett – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

A tárcavezető köszöntötte az agrárium területén kiemelkedő teljesítményt nyújtókat, és hangsúlyozta, hogy a siker kovásza az agráriumban az ágazati szereplők közötti összefogás. Az egység jelenik meg a kitüntettek körében: bárhonnan érkezzenek, bármilyen szakterületen dolgozzanak, munkásságuk egy irányba mutat, ami az Agrárminisztériumhoz tartozó ágazatok, szakterületek erősítése, felemelése. Nehéz időkben különösképpen szükség van olyanokra, akik a próbatételek közepette is példát mutatnak azzal, hogy igyekeznek a legjobbat kihozni magukból és a rájuk bízott javakból – emlékeztetett Nagy István.

A kitüntetettek névsora ide kattintva érhető el.
A díjazottakról készült összes fotó ide kattintva megtekinthető.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!