Szeptember végéig lehet még benyújtani a REL-pályázatot

Agro Napló
Az utolsó benyújtási lehetőségre hívja fel az érintettek figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – ugyanis a határidő szeptember végén lejár az „Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért” elnevezésű  (VP3-16.4.1-17 kódszámú) pályázat beadására.

A tájékoztatás szerint a támogatási kérelmeket legkésőbb szeptember 30-ig van lehetőség benyújtani, amit a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet alapján standard kiválasztási eljárásrend szerint, szakaszos jóváhagyás alapján bírálnak el. Ezen értékelési határnapig benyújtott projekteket együttesen bírálják el.

A pályázati felhívásban az elvárások, követelmények, kizáró okok, és értékelési szempontok változatlanul érvényben vannak. A pályázat célja a helyi, közvetlen értékesítési lehetőségek létrehozásának és fejlesztésének támogatása, valamint a mezőgazdasági termelők piacra juttatása által a jövedelmük növelése, mely megvalósítható a promóciós tevékenységek előmozdítása, és a közös projekttervre alapozott értékesítési formák kialakításával. Részletek itt.

Továbbá a támogatást igénylő REL csoportok számára is nyitva levő „A Rövid Ellátási Lánchoz kapcsolódó beruházások támogatása az élelmiszeripar és a borászat területén” című (VP3-4.2.1-4.2.2-19 kódszámú) felhívás 2022. február 9-ig pályázható, november 10-ei szakaszzárással – olvasható az ismertetésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még van elnyerhető forrás öntözésre

Még van elnyerhető forrás öntözésre

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!