2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Szigorítások a termelői csoportok támogatásánál

Agro Napló
Módosultak a termelői csoportokra vonatkozó támogatások feltételei – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

2018. október 11-én megjelent a Magyar Közlönyben az agrárminiszter 29/2018. (X. 11.) AM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 59/2007. (VII. 10.) FVM rendelet módosításáról.

A legfontosabb változások:

1. A módosított rendelet alapján az elismerési okirat fogalma a következőre változott: „a termelői csoportokról szóló 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet alapján kiadott, állami elismerésről szóló határozat”. Törlésre került a „minősített” szövegrész.

2. A rendelet 4. § (2) bekezdése kiegészült azzal a rendelkezéssel, hogy nem jogosult támogatásra az a termelői csoport, amelynek az elismerési okirat keltétől számított legfeljebb ötéves időtartam szerinti támogatási időszak már lejárt.

3. A rendeletet kiegészítő 12. § szerint a fenti módosításokat az el nem bírált kifizetési kérelmek esetében is alkalmazni kell.

A módosított jogszabály ide kattintva tekinthető meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!