2024. április 20. szombat Tivadar

Szintet lép a bükki füvesember: új gyártóegységet építenek

Agro Napló
Új kapacitásbővítő és exportigényeket kielégítő gyártóegység építésébe kezd a gyógynövényes készítményeket előállító bükkszentkereszti Pharmaherb Kft. A létesítmény egy 400 millió forintos beruházás első eleme.

Dolgozók a Pharmaherb Kft. gyógynövényeket csomagoló üzemében Bükkszentkereszten 2018. október 11-én. MTI Fotó: Komka Péter

Az 585 négyzetméter alapterületű logisztikai központ első eleme annak a csaknem 400 millió forintos beruházásnak, amely a tervek szerint 2020-ra készül el, az új épületkomlexumban feldolgozó-, csomagoló üzem és irodák lesznek - ismertette Lopes-Szabó Zsuzsanna, a bükkszentkereszti Pharmaherb Kft. ügyvezető tulajdonosa a létesítmény alapkő letételén. A beruházásra egyrészt azért volt szükség, hogy a növekvő belföldi igényeket ki tudják elégíteni, másrészt, hogy éljenek azokkal az export-lehetőségekkel, amelyeket az eddigi kapacitáshiány miatt vissza kellett utasítaniuk - mondta Lopes-Szabó Zsuzsanna.

A beruházáshoz az Irinyi programban, 50 százalékos támogatással a kormány is hozzájárul, mivel a hátrányos helyzetű régióban "égetően szükséges" a helyi vállalkozások támogatása, amelyek munkalehetőséget nyújtanak a lakosságnak - tette hozzá.

A Pharmaherb Kft. teljes egészégben családi vállalkozás, amely eddig kizárólag önerőből fejlesztett. A község legnagyobb munkaadója és egyben adófizetője a Szabó György (a "bükki füvesember") nevéhez fűződő vállalkozás, amely szinte csak helybélieket alkalmaz, jelenleg negyven embert, akiknek a száma a beruházás befejezése után 5-10-zel nőhet.

Szabó György gyógynövényszakértő, a "bükki füvesember". MTI Fotó: Komka Péter

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!