2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szokjuk az új elnevezést: Agrárminisztérium

Agro Napló
Pénteken elfogadta a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt a parlament, ennek értelmében a negyedik Orbán-kormányban tíz tárca működik majd – közölte az MTI.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A jogszabály alapján a leendő kabinet tíz tárcája: Agrárminisztérium, Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Miniszterelnökség és Pénzügyminisztérium.

Parlamenti beszédében Gulyás Gergely képviselő, a Miniszterelnökség leendő vezetője az agráriumról szólva az unió következő költségvetését emelte ki, rámutatva, az a legnagyobb mértékben éppen az agrártámogatásokat kurtítaná meg. A magyar kormány célja, hogy szövetségeseket keresve ennek ellent tudjon állni. 
- Azok a támogatások, amelyek eddig is jártak a földet művelő magyar gazdáknak, a jövőben is érkezzenek meg az EU-tól! - hangoztatta.

Az Agrárminisztérium tárcavezető-jelöltje Nagy István eddigi FM-miniszterhelyettes. Az új elnevezéséből így kimarad a vidékfejlesztés szó, pedig – jelentős változásként – a minisztérium e területet várhatóan visszakapja az új kormányzati ciklusban. A vidékfejlesztés 2010-2014-ben is a tárcához tartozott, 2014-től azonban a Miniszterelnökséghez került.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mezőhegyes és a magyar agrárjövő

Mezőhegyes és a magyar agrárjövő

Mezőhegyes a magyar agrárium története és jövője szempontjából egyaránt megkerülhetetlen - mondta Nagy István agrárminiszter a Békés megyei városban e...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!