MENÜ

TALAJEGYETEM márciusban is – Szerezz tudást, és nyerj értékes ajándékot!

2019.03.14.

Válaszoljon 2019. április 7-ig a TALAJEGYETEM sorozatunk márciusi kérdéseire és nyerje meg a XVIII. Országos Syngenta Borverseny SynVino-díjas boraiból álló csomagot a Syngenta Magyarország Kft. felajánlásából.

 

 

A nyereményről:

A XVIII. Országos Syngenta Borverseny SynVino-díjas boraiból álló csomag a Syngenta Kft. jóvoltából:

Minden eddiginél több, összesen 559 nevezés érkezett az idei XVIII. Országos Syngenta Borversenyre. A siófoki díjátadón a legjobbaknak járó SynVino-díjakat ebben az évben a Bárdos és Fia Pincészet, a Béres Szőlőbirtok, a Koch Csaba Vin Art Pincészet és a badacsonyi NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet kapta. A Talajegyetem e havi szerencsés nyertese a négy SynVino-díjas bort (Pinot Noir-Cabernet Sauvignon Rosé,2018; Béres Tokaji Aszú 6 puttonyos, 2016; Villányi Csanád Cuvée, 2012; NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Szürkebarát, 2016) tartalmazó csomagot kapja.

 orszagos syngenta borverseny (3)2019--k

A fényképről a rosé bor hiányzik, de az is a csomag részét képezi!

A nyeremény felajánlója:

syngenta_logo.svg
www.syngenta.hu

 

 

Két éves Talajegyetem sorozatunknak célja, hogy a sikeres növénytermesztés alapját képező talajkérdésben gyakorlati ismereteket és iránymutatást adjunk gyakorló gazdálkodóknak, továbbá hogy a fenntarthatósághoz, a jövedelmezőséghez és a precíziós gazdálkodáshoz elengedhetetlenül szükséges gazdálkodói gondolkodást „megdolgozzuk”.

A gyakorlati tudást adó cikkek tartalmából "feleltetünk" hónapról hónapra, jó felelet esetén nem érdemjegyet, hanem sorsolást követően értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek Olvasóink. 

A tizenötödik fordulóban a helyes válaszokat az alábbi űrlap kitöltésével várjuk 2019. április 7-ig.

A válaszokat megtalálhatja "Talajvédelmi tervek a gyakorlatban (ültetvénytelepítés)" című cikkünkben.

Íme a három kérdés:


februári forduló helyes válaszai:

1. Egészítsd ki a mondatot: Magasabb guminyomás esetén ________ a talajtömörödés.

nagyobb

2. Egészítsd ki a mondatot: A hígtrágya-kijuttatással a talaj sótartalma _______.

3. Mennyi a hígtrágyával maximálisan kijuttatható nitrogén a nitrátérzékeny területeken?

170 kg/ha

A nyertesünk, aki megnyerte a Deraland Kft. által felajánlott AIRBOOSTER PLUS hordozható gumiabroncs-nyomásszabályozó rendszert a kerekenkénti, manuális abroncsnyomás szabályozáshoz:

F. József, Győrújbarát