Támogatás elismert minőségrendszerek promóciós tevékenységéhez

Agro Napló
Megjelent a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című pályázati felhívás; a pályázat fő célja, hogy az EU és Magyarország által is elismert minőségrendszerek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében – olvasható a kormányzati hírportálon, ahol hozzá fűzték: az első benyújtási szakasz ez év július 9-től augusztus 9-ig tart.

Az érintettek támogatást kaphatnak az elismert minőségrendszerek Európai Unión belül megvalósuló tájékoztatási és promóciós tevékenységükhöz. Pályázatot jogi személyek, termelői csoportok, termelői szervezetek, termelői integrációs szervezetek vagy elismert szakmaközi szervezetek, valamint a minőségrendszer előírásainak megfelelő terméket előállítókat összefogó és minőségrendszert működtető szervezetek nyújthatnak be.

A pályázat legfontosabb célkitűzése: az Európai Unió és Magyarország által is elismert minőségrendszerek (földrajzi árujelzővel rendelkező borok, élelmiszerek, mezőgazdasági termékek, nemzeti minőségrendszerek és önkéntes mezőgazdaságitermék-tanúsító rendszerek) ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében. További cél az is, hogy a magasabb hozzáadott értékű és minőségű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségrendszerekben való részvételének ösztönzése.

Így támogatás igényelhető az Európai Bizottság elektronikus nyilvántartásában „bejegyzett” státuszban szereplő, oltalom alatt álló elnevezések (például: Hajós-Baja, Izsáki Arany Sárfehér bor, Szentesi paprika, Alföldi kamillavirágzat, Kecskeméti barackpálinka, Rögös túró, stb.), a nemzeti minőségrendszerek (például: Kiváló Minőségű Élelmiszer) és az önkéntes mezőgazdasági terméktanúsító rendszerek tájékoztatási és promóciós tevékenységére.

Az egy kedvezményezett által igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege a borászati termékekhez kapcsolódó tevékenység esetén minimum 2 millió, maximum 3 milliárd forint lehet. A többi termékhez kapcsolódó célterület esetén minimum 2 millió, maximum 2 milliárd forint igényelhető. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 70 százalékáig terjedhet. A felhívás keretösszege 8,71  milliárd forint.

A támogatási kérelmek elkészítésére és beküldésére az elektronikus kérelembenyújtási felületen lesz lehetőség.  A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetőek meg – áll az Agrárminisztérium (AM) közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!