2024. április 20. szombat Tivadar

„Tanuljunk együtt!” programsorozat: a vörösáru- és töltelékáru-gyártás következik

Agro Napló
Az őszi félévben is folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága szervezésében a „Tanuljunk együtt!” programsorozat, újabb húsipari témákkal – közölte a köztestület az Agro Naplóval.

A tájékoztatás szerint most a vörösáru-gyártás (konkrétan: a párizsi), valamint a témakörök további bővítése érdekében a töltelékáru-gyártással (konkrétan: a hurkával és a májassal) ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A NAK élelmiszeripari igazgatóságának korábbi rendezvényeire jelentkezők száma és a résztvevők pozitív visszajelzései is azt mutatták, hogy van igény a „Tanuljuk együtt!” programsorozatra. Így 2019 első félévében már bővített tematikával és újabb helyszínen, több termékkörben zajlottak le a húsipar szereplőinek szóló rendezvények.

A tavaszi programokon résztvevő kamarai tagok visszajelzései pozitívak voltak: többen is kiemelték, hogy nagy szükségük van a szakmailag is megalapozott, hiteles információkra, amelyeket saját üzemeikben is felhasználhatnak a gyártás során. A részvevők értékelése alapján hasznos ismeretekkel gazdagodtak az élelmiszerbiztonsági, a gyártástechnológiai és a termékfejlesztési témákkal kapcsolatosan.

A folyamatos bővítésnek köszönhetően azon tagok számára is voltak újdonságok, akik már részt vettek korábbi programokon. Továbbá a kamara által finanszírozott programokon a résztvevőknek lehetősége volt az adott szakterületet jól ismerő szakértőkkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra is.

A sorozatot folyatatva október 4-én, a Debreceni Egyetemen a párizsifélék gyártásában mélyedhetnek el az érdeklődők. Az egyik legkeresettebb terméknek számító húskészítményt, a párizsiféléket bemutató programon az előállítók megismerhetik a minőségi termék előállításához szükséges alapokat, továbbá a termékkel kapcsolatos fejlesztési lehetőségeket.

A tagi igényekhez igazodva október 11-én pedig, a Szent István Egyetemen egy új programra kerül sor: a töltelékáru-gyártással ismerkedhetnek a résztvevők. A cél elsősorban a hurkafélék és a májasok gyártásának alapvető elméleti és gyakorlati ismereteinek átadása.

A programokon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött – híja fel a figyelmet a NAK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Rozskenyérkészítés a NAK programban

Rozskenyérkészítés a NAK programban

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján a rozskenyérkészítés témakörében is elindítja „Tanuljunk egy...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!