Továbbra is fontos a Kárpát-medencei magyar gazdák támogatása

Agro Napló
Határon túli magyar politikai vezetőkkel és gazdákkal egyeztetett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kárpátaljai útján, amelyen a térségbeli magyar gazdákat, családi gazdaságokat, gazdaszövetkezeteket tömörítő Pro Agricultura Carpatika meghívásának tett eleget.

Az államtitkár találkozott Ungváron Kovács Miklóssal, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökével, majd kertészettel foglalkozó családi gazdálkodókat látogatott meg. A Pro Agricultura Carpatika Alapítvány és a Vidékfejlesztési Minisztérium együttműködésének köszönhetően, májusban, 50 kárpátaljai gazdálkodó vehetett részt szakmai tanulmányúton Csongrád megyében.

A beregszászi gazdafórumon Budai Gyula hangsúlyozta, Magyarország Kormánya mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyarság érdekérvényesítő képessége erősödjön Ukrajnában. Aláhúzta, hogy a szaktárca továbbra is a magyar gazdák helyzetének megerősítésére törekszik és minden szakmai segítséget megad, amire szükség van, azonban ehhez minél egységesebb kárpátaljai magyar gazdatársadalomra van szükség.

Ki kell használni Kárpátalja híd szerepét a szinte korlátlan lehetőségeket rejtő ukrán és orosz piac irányába – mondta az államtitkár. Utalt az idén májusban, Orosházán megalakult Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumán belüli folyamatos eszmecsere fontosságára is, amely az új Nemzeti Agrárgazdasági Kamara koordinációjával garantálja valamennyi kárpát-medencei magyar gazdálkodó érdekeinek megjelenítését és képviseletét.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!