2024. március 29. péntek Auguszta

Tudatos nemzetpolitika, tudatos agrárpolitika - Videóval

Agro Napló
Újabb 42 földhaszonbérleti szerződést adott át Bitay Márton állami földprogramért felelős államtitkár Csopakon. A „Földet a gazdáknak” program keretében több mint 250 ezer hektár kerül magyar gazdák használatába.

Bitay Márton elmondta, ahogyan Jézus születése, a Karácsony az új kezdetet jelenti a kereszténységnek, vannak olyan gazdák, akiknek a földhaszonbérlet is egy új kezdetet jelent. A Kormány kiemelt célja, hogy a nagyüzemek helyett a családi gazdaságokat támogassa, és juttassa földhöz.  





Az államtitkár kiemelte, míg 2010 előtt 600 ezer hektáron 600 gazdálkodó osztozott, a jövőben 250 ezer hektárt már 6000 gazda használhat majd. Közülük 80 százalék természetes személy és 20 százalék jogi személy. Beérett annak a tudatos agrárpolitikának a gyümölcse, amelyet a Kormány 2010 óta folytat. Számos országban a törvényalkotásnál a magyar földtörvényt veszik alapul. Bitay Márton bátorította a gazdákat, hogy legyenek büszkék az elért eredményekre, hiszen a Kormánnyal közös munkáról és sikerekről van szó.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!