Új internetes oldal fogadja a gazdálkodókat az MVH helyén

Agro Napló
2017. január elsejével a Magyar Államkincstár vette át a megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kifizető ügynökségi feladatait. Az átalakulással párhuzamosan új webes felületen intézhetik ügyeiket a gazdák – közölte az MTI.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2016. december 31-én megszűnt tevékenységét részben a Magyar Államkincstár (MÁK), részben a megyei kormányhivatalok vették át január 1-jétől. Az MVH kifizető ügynökségként működött, ezt a feladatot a jövőben az államkincstárnak kell ellátnia. Ahhoz, hogy a közvetlen területalapú, valamint a vidékfejlesztési támogatások kifizethetőek legyenek, majd az Európai Bizottsággal elszámoljanak, a kincstárnak akkreditált szervezetté kellett válnia. Az akkreditációs folyamat lezajlott, megtörtént a kifizető ügynökségi akkreditációt megelőző vizsgálat, és a vizsgálati jelentés alapján az illetékes hatóság 2016. december 27-én kiadta az államkincstár feltételes akkreditációját. Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint a végleges akkreditációt a tervek szerint 2017. október 15-ig le tudják zárni.

Az átalakulással egy időben az MVH korábbi weboldala megszűnt, a MÁK pedig egy új internetes felületet hozott létre, ahol valamennyi, az ügyintézéshez és a tájékozódáshoz szükséges információt közzétettek. Ezentúl ezt a felületet szükséges használniuk a gazdáknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!