2024. április 27. szombat Zita

Új nyomtatványon igényelhető a tenyésztésszervezési támogatás a 2021-től kezdődő támogatási időszakra

Agro Napló
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az állattartók figyelmét, hogy 2020. december 31-én lejár a tenyésztésszervezési támogatások kapcsán korábban benyújtott támogatási kérelmek (kkv-s nyilatkozatok) érvényessége.

Emiatt az érintetteknek újabb kérelmet kell benyújtaniuk a 2021-től kezdődő támogatási időszakra. A kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány, valamint az eljárással kapcsolatos részletes tudnivalók elérhetőek a Nébih honlapján.

A idevonatkozó jogszabály alapján a Magyarországon elismert, egyesületi formában működő tenyésztőszervezetek támogatást igényelhetnek a tagjaik számára nyújtott tenyésztési szolgáltatások után. A támogatás kedvezményezettje kizárólag kis- és középvállalkozás (kkv) lehet, vagyis az egyesületek csak a számukra nyújtott szakmai szolgáltatások után igényelhetnek támogatást.

A kérelmezés menetéről a Nébih honlapján tájékozódhatnak. Ugyanitt elérhető az igényléshez szükséges formanyomtatvány és a részletes kitöltési útmutató is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kész a vészforgatókönyv az ASP ellen

Kész a vészforgatókönyv az ASP ellen

Régi növényfajták visszatérését és újak megjelenését is hozhatja a klímaváltozás az agrárminiszter szerint. Rendkívüli intézkedési tervvel készül a sz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!