2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új pályázat támogatja a halfeldolgozást

Agro Napló
Megjelent a MAHOP-5.3.3-2016 kódszámú pályázati felhívás, amely keretein belül lehetséges új halfeldolgozó létesítmények kialakítása, valamint már meglévő üzemek korszerűsítése, bővítése és felújítása. A támogatásra kérelmet nyújthatnak be mikro-, kis- és középvállalkozások, őstermelők, természetes személyek és családi gazdálkodók. A megpályázható támogatás összege legalább 15 millió forint, az 50%-os támogatásra 2017. február 13-tól egy hónapon át lehet pályázni. 

A palyazatihirek.hu portál összefoglalójából megtudhatjuk: a feldolgozásra irányuló beruházásokra támogatási kérelmet nyújthat be a pályázó, amennyiben: 

  • megfelelő szakmai készségekkel és kompetenciával rendelkezik
  • halfeldolgozói tevékenységet folytatott a támogatási kérelem benyújtását megelőző egy naptári évben, vagy az igényelt támogatásnak köszönhetően fog halfeldolgozási tevékenységet folytatni
  • és eleget tesz a tartási helyek, a tenyészetek és az ezzel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló miniszteri rendelet szerinti Tenyészet Információs Rendszerbe történő bejelentési kötelezettségének.

A felhívás célja az energiamegtakarítással járó halfeldolgozási eljárások támogatása, a munkabiztonság és az egészségügyi körülmények javítása, a melléktermékek feldolgozásának javítása, az ökológiai termelés támogatása, az új vagy továbbfejlesztett gazdálkodási és szervezési rendszerekhez vezető tevékenységek támogatása, valamint a konyhakész, szálkamentes, nagy hozzáadott értékű feldolgozott haltermékek előállításának támogatása.

A pályázati felhívásért kattintson ide!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!