MENÜ

Újabb duális képzések indulnak a Szent István Egyetemen

2015.12.11.

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara duális képzés indítására, ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Hungrana Kft-vel a mai napon. Az egyetem mellett a szabadegyházi székhelyű partnervállalat is aktívan részt vesz majd a hallgatók gyakorlatorientált képzésében, elősegítve ezzel a fiatalok szakmában történő sikeresebb elhelyezkedését.

Hungrana_2_k
Kócza Zsolt, a Hungrana Kft. vezérigazgatója és Dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora.

Az aláírt megállapodást a Hungrana a szakember-utánpótlás legfőbb eszközének tekinti. A szerződés értelmében, 2016 szeptemberétől a duális képzés keretében, az egyetem mezőgazdasági mérnök hallgatói számára megnyílik a szakmai képzés lehetősége Magyarország egyik legjelentősebb élelmiszeripari vállalatánál.

A hallgatók, minden tanév során, egy minimum 14 hetes összefüggő szakmai gyakorlatot töltenek a cégnél, melynek keretében megismerkedhetnek a gyártás legfőbb folyamataival, az ott alkalmazott technológiával. Ezen felül megmutathatják képességeiket, valamint olyan értékes munkatapasztalatokra tehetnek szert, amelyek együttesen hozzásegíthetik őket a vállalatnál történő alkalmazáshoz.

Ma már minden vezető vállalkozás, beleértve a Hungrana-át, igyekszik a tehetségeket a lehető leghamarabb beazonosítani és magához vonzani. Ugyanakkor, egy vállalat az együttműködés által gazdagíthatja az egyetemek képzési kínálatát, valamint a szakmai elméleti képzést eredményesebben össze tudja hangolni az üzleti élet követelményeivel.

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara (MKK) 2015. november 6-án – ünnepélyes keretek között – kötött együttműködési megállapodást a parnervállalatokkal. Az MKK környezetmérnök és mezőgazdasági mérnök alapképzési szakára jelentkező és a duális képzés iránt érdeklődő hallgatói közül az együttműködő 13 vállalat, így a Hungrana Kft. is, előreláthatólag 2016 júniusában választják ki azokat, akikkel hallgatói munkaszerződést kívánnak kötni.