MENÜ

Újabb változások a baromfihús- és tojáságazatban

Agro Napló 2022.10.24.

Megjelent a Bizottság (EU) 2022/1674 végrehajtási rendelete az korábbi rendeletnek a baromfihús- és tojáságazatban alkalmazandó, valamint a tojásalbuminra vonatkozó irányadó árakat érintő módosításról.

 

Az 1484/95/EK bizottsági rendelet meghatározta a baromfihús- és a tojáságazatra, valamint a tojásalbuminra vonatkozó kiegészítő importvám-rendszer végrehajtásának részletes szabályait, és megállapította az érintett termékekre alkalmazandó irányadó árakat.

A fent említett árukra vonatkozó irányadó árak meghatározásának alapjául szolgáló adatok rendszeresen végrehajtott ellenőrzéséből az derül ki, hogy a Gallus domesticus fajhoz tartozó szárnyasok darabolva, csont nélkül, fagyasztva (KN 0207 14 10) termékek behozatalának vonatkozásában az irányadó árakat a származási hely szerinti árkülönbségek figyelembevételével módosítani szükséges. Az új irányadó árakat beszerzési országok szerinti részletezéssel a 2022/1674 végrehajtási rendelet melléklete tartalmazza az alábbiak szerint – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

 

tojáságazat_változások_nak

Diagram: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

 

A rendelet az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetésének napján (2022. szeptember 28.) lép hatályba

 

(Forrás: NAK)