2024. április 24. szerda György

Újra igényelhető a méhészeti támogatás

Agro Napló
Megjelent a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján igénybe vehető támogatások végrehajtását szabályozó 4/2017. (I. 23.) FM rendelet – közölte a Magyar Államkincstár. A rendelet alapján az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodók, valamint az OMME és a tagszervezetei 2017. február 24-étől nyújthatják be – a 2016/2017. végrehajtási időszakra vonatkozó – kifizetési kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz (Kincstár).

A támogatás igénybevételéhez a Kincstár közleményeiben új kifizetési kérelem nyomtatványokat rendszeresít, amelyek már elérhetőek a Kincstár honlapján (elérési útvonal: www.mvh.allamkincstar.gov.hu/Közlemények). Támogatás kizárólag az új nyomtatványokon igényelhető!

A 2016/2017. végrehajtási időszakban a méhész-gazdálkodók esetében a támogatási jogosultság alapja a 2016. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2017. február 23-ig az illetékes állategészségügyi hatósághoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Kincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba 2017. február 23-át követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe!

A Kincstár felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy a határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felel, annak minden jogkövetkezményével együtt!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A beporzók éve lesz az idei

A beporzók éve lesz az idei

A tavaly Magyarországon is tapasztalt nagyarányú méhpusztulás ráirányította a figyelmet a természetes beporzók sérülékenységére; ezért is kívánja a sz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!