MENÜ

Újra lehet pályázni a Magyar Tájdíjra

Agro Napló 2021.04.13.

A Magyar Tájdíj az Európa Tanács Táj Díja által ihletett és annak szellemiségében létrehozott elismerő cím, amely a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére adományozható – tette közzé honlapján az agrártárca.

Őszi reggel a Külső-tónál - Fotó: Ravasz Balázs / Varázslatos Magyarország

 

A Magyar Tájdíj Emléktábla ünnepélyes átadására kétévente, a Táj Nemzetközi Napja – ami október 20-dika – alkalmából kerül sor, legközelebb 2022-ben.

A díjra pályázók közül választja ki az Agrárminisztérium azt a programot, amely képviseli hazánkat az Európa Tanács Táj Díja elnyerésére kiírt nemzetközi megmérettetésben. A pályázat angol nyelvre történő fordításáról és a nemzetközi pályázatra felterjesztésről a tárca gondoskodik. A felterjesztett pályázat képviselője többek között meghívást kap az Európa Tanács rendezvényére, hogy tevékenységét nemzetközi szinten is bemutassa.

 

magyar-tajdij-2

A falu határában - Fotó: Breitenbach Viktor / Varázslatos Magyarország

 

A Magyar Tájdíj  címre 2022. január 31.-ig folyamatosan be lehet nyújtani a pályázatokat, a felhívás részletei és a szükséges űrlapok a kormany.hu/dokumentumtar/magyar-tajdij-palyazati-anyagok weboldalon érhetők el – tartalmazza a közlemény.