Ünnepi védjegypályázatot hirdet az Agrárminisztérium

Agro Napló
Idén húsz éves az agrártárca Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegye. A használati jog elnyerésére az Agrárminisztérium pályázatot hirdet. A pályázatokat 2022. március 18-ig várják.

A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) megjelölés színes ábrás védjegyként 2002. március 12. óta szerepel a nemzeti védjegylajstromban, így az idén ünnepli bejegyzésének huszadik évfordulóját. A Hagyományok-Ízek-Régiók program keretében összesen már 189 hagyományos és tájjellegű termék viseli a HÍR védjegyet – közölte Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár.

A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak és részükre a minisztérium szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmeik benyújtásához – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

A pályázni szándékozók kérdéseikkel forduljanak bizalommal az AM HÍR titkárságához a hir@am.gov.hu e-mail címen. A HÍR védjegyről információkat, valamint a pályázati felhívást ide kattintva éri el.

 

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!