MENÜ

Vágtassunk a támogatásokért!

Agro Napló 2022.06.15.

Folyamatosan igényelhetők a lovassporthoz kapcsolódó támogatások. A Magyar Lovassport Szövetség felhívásai év végéig érhetőek el.

 

Műhelyprogram 2022

A támogatás célja a lovassportok utánpótlás nevelésével és a sportág népszerűsítésével foglalkozó szakmai műhelyek támogatása, elsősorban lovas szakmai elméleti és gyakorlati képzések megvalósításán keresztül a sport, lótenyésztés és állategészségügy területén. Támogatás igénybevételére a Magyar Lovassport Szövetségnél regisztrált és 2022. évi érvényes tagsággal rendelkező tagszervezetek jogosultak. Egy egyesület összesen hat szakmai napra pályázhat az adott évben azzal, hogy a támogatás összege nem haladhatja meg a bruttó 125.000 Ft / szakmai nap, (375 000.- Ft / rendezvény) összeget. Jelentkezni 2022. december 10-ig lehet az online felületen. A felhasználható támogatás keretösszege 22 000 000.- forint – értesült a közleményből az Agro Napló.

Részletes információ a Magyar Lovassport Szövetség összefoglalójában érhető el.

Sporteredmény támogatás 2022

A támogatás célja a lovassport versenyeken való részvétel költségeihez való hozzájárulás. Támogatásban részesülhetnek a magyar illetékességű lótulajdonosok, bérlők, vagy a lóval kapcsolatos költségviselők (továbbiakban: költségviselők) támogatása az elért versenyeredmények alapján, akik magyar lófajta törzskönyvében regisztrált, magyar lóútlevéllel rendelkező lovat tartanak. A támogatást, a Magyar Lovassport Szövetség honlapján található online felületén, ide kattintva a Pályázat menüpontján keresztül lehet igényelni. A támogatási időszak 2022. december 10-ig tart. Bővebb információ a Magyar Lovassport Szövetség összefoglalójában érhető el. A felhasználható támogatás keretösszege 16 000 000 forint.

Szabadidős Szakmai Napok programsorozat 2022

A programsorozat célja, hogy minél több lovardához, lovashoz juthasson el, olyan, a lovassportban tevékenykedő szakember, aki segíthet a szabadidős lovasok szakmai fejlesztésében. Célunk egy egységes képzési rendszer kialakítása, mely ugyanazon irányelveket követve segít megtenni az igényes szabadidősport, a rajtengedély vizsga, vagy az edzői regisztrációs vizsga felé vezető lépéseket. A támogatást a Magyar Lovassport Szövetségnél regisztrált és 2021. évi érvényes tagsággal rendelkező tagszervezetek vehetik igénybe, amelyek lovasai 2021. évben legalább egy szabadidős versenyen részt vettek. A felhasználható támogatás keretösszege 2 500 000.- forint, a támogatás összege nem haladhatja meg a bruttó 50.000 Ft / szakmai nap összeget. A pályázatok leadási határideje: 2022. december 1.

Bővebb információ a Szakág összefoglalójában található.

A rendelkezésre álló keretek kimerülése esetén a pályázatok leadását felfüggesztik.

 

(Forrás: NAK)