Változott a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő pályázat

Agro Napló
Módosult a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás című felhívás – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A friss változás szerint törölték a „Természetes körülmények biztosítása” kötelezettség vállalására vonatkozó (választható) kötelezettségvállalást. Pontosították a nyalósó fogalmát, illetve a lábvégápolás elvégzésére vonatkozó szabályozást. A jódozott nyalósóhoz az állatnak folyamatos hozzáférést kell biztosítani, és nyilvántartást vezetni, melyhez a vásárlást igazoló számlákat is csatolni kell.

A szakmai elvárások fejezetben új kitétel: „az állattartás természetes igényeivel összhangban lévő víz- és takarmányellátás” előírásán túl a támogatható tenyészetében található állomány számára a kérődzők vízszükségletének megfelelő vízhez való korlátlan és folyamatos hozzáférést kell biztosítani.

Előírták a kötelező képzést, amit a támogatói okirat kiállításától számított 6 hónapon belül kell elvégezni, valamint általános állatjóléti tervet kell készíteni, amit a kötelező képzésen való részvételt követő kifizetési kérelem keretében kell benyújtani.

A részletes módosítási pontokról, valamint a jogkövetkezmények változásáról a pályázati portálon tájékozódhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!