Virágzik a hárs, visszatértek a méhek az Agrárminisztérium erkélyére

Agro Napló
Ismét méhcsaládok vannak az Agrárminisztérium (AM) teraszán; itt van a hársfavirágzás ideje, a parkokban nyílnak a virágok, megérkeztek a méhek is – tette közzé az agrárminiszter vasárnap a közösségi oldalán megosztott videóban.

Nagy István hangsúlyozta – foglalta össze a tárcavezető gondolatait az MTI –, hogy szükséges az ökológiai sokszínűség, a biológiai egyensúly fenntartása. Szükséges az is, hogy ilyen akciókkal és ilyen lehetőséggel is ráirányítsák a figyelmet arra: beporzók nélkül nincs élet, beporzók nélkül nincs jövőnk – mondta.

A miniszter felidézte, hogy tavaly volt először méhcsalád az Agrárminisztériumban, és nagy sikerrel teljesítették a feladatukat. Mint mondta, télre hazavitte a méhcsaládot a többiekhez, de most újra itt az idő, hogy itt dolgozzanak, és "minőségi környezetet" tudjanak teremteni.

"Teremtett világunk egyensúlyának fenntartásában nélkülözhetetlen szerepet játszanak a méhcsaládok, mindaz a beporzó-tevékenység, amelyet végeznek, ezért is vannak itt újra" – mondta Nagy István.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!