MENÜ

Virágzik a hárs, visszatértek a méhek az Agrárminisztérium erkélyére

Agro Napló 2021.07.05.

Ismét méhcsaládok vannak az Agrárminisztérium (AM) teraszán; itt van a hársfavirágzás ideje, a parkokban nyílnak a virágok, megérkeztek a méhek is – tette közzé az agrárminiszter vasárnap a közösségi oldalán megosztott videóban.

 

Nagy István hangsúlyozta – foglalta össze a tárcavezető gondolatait az MTI –, hogy szükséges az ökológiai sokszínűség, a biológiai egyensúly fenntartása. Szükséges az is, hogy ilyen akciókkal és ilyen lehetőséggel is ráirányítsák a figyelmet arra: beporzók nélkül nincs élet, beporzók nélkül nincs jövőnk – mondta.

A miniszter felidézte, hogy tavaly volt először méhcsalád az Agrárminisztériumban, és nagy sikerrel teljesítették a feladatukat. Mint mondta, télre hazavitte a méhcsaládot a többiekhez, de most újra itt az idő, hogy itt dolgozzanak, és "minőségi környezetet" tudjanak teremteni.

"Teremtett világunk egyensúlyának fenntartásában nélkülözhetetlen szerepet játszanak a méhcsaládok, mindaz a beporzó-tevékenység, amelyet végeznek, ezért is vannak itt újra" – mondta Nagy István.