MENÜ

Vissza kell szerezni az agrárvilág elismertségét, társadalmi rangját

Agro Napló 2021.07.05.

A mezőgazdaság szerepe az utóbbi évtizedekben jelentősen átértékelődött: ma Magyarországon az agráriumban dolgozók és abból élők számára a kérdés az: miként tudnak az újabb és újabb kihívásoknak megfelelni, a nehéz körülmények között is eredményeket elérni – fogalmazott az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Nemzetközi Szövetkezeti Nap alkalmából tartott ünnepségen.

 

Farkas Sándor arról is beszélt, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások előtt olyan lehetőségek állnak, amelyre történelmileg nem volt példa. A következő években az agráriumba érkező források, a pályázati lehetőségek valamennyi fejlődni akaró és fejlődni képes termelő, gazdálkodó, vállalkozó számára elérhetők.

A magyar kormány és az unió által biztosított források lehetőséget adnak arra, hogy a mezőgazdaságba és az élelmiszeriparban dolgozók biztonságos és egészséges élelmiszerekkel lássák el a lakosságot. A gazdák a koronavírus-válság idején is tették a dolgukat, bebizonyították, hogy a nehéz időkben is megállják a helyüket – mondta az államtitkár.

A politikus arra emlékeztetett, hogy a magyar mezőgazdaság legalább 25 millió ember egészséges és biztonságos élelmiszerrel való ellátására képes. Az Agrárminisztérium ehhez minden feltételt igyekszik biztosítani. Például a Magyar Falu Program, és a Települési Operatív Program is a vidéki térségek népességmegtartó erejét növeli, ezen programokon keresztül is élhetőbbé, vonzóbbá válik a vidéki élet.