2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Vízvédelmi célú pályázat jelent meg

Agro Napló
Újabb pályázati felhívást jelent meg a Vidékfejlesztési Program keretében 2016. december 20-án, amely elsősorban az éghajlatváltozással összefüggő problémák kezelését, vizeink mennyiségi és minőségi védelmét, valamint a biodiverzitás megőrzését szolgálja – közölte a Miniszterelnökség.

Az 1,38 milliárd forintos kerettel meghirdetett „Vízvédelmi célú nem termelő beruházások: létesítmények kialakítása, fejlesztése” című pályázat keretében az aktív mezőgazdasági termelők a mélyfekvésű területeken a területi vízvisszatartást szolgáló vízi létesítmények kialakítására, fejlesztésére pályázhatnak, valamint forrás nyerhető erózió elleni védelmet biztosító létesítmények kialakítására, fejlesztésére is.

A pályázat keretében a gazdálkodók mindkét célterület esetében maximum 810 000 eurónak megfelelő forintot igényelhetnek 90 százalékos támogatási intenzitás mellett. A vissza nem térítendő támogatásra 2017. február 22. és 2019. február 22. között lehet pályázni. Az értékelési határnapokig benyújtott projektek együttesen kerülnek elbírálásra. Az első szakasz 2017. március 22-én zárul.

A pályázati felhívás részleteiről a szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek. A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be az mvh.gov.hu weboldalon.

A felhívásért kattintson ide!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!