Web-GN, nitrát adatlap: elérhetőek az űrlapok

Agro Napló
Már elérhetőek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján a 2017. évi gazdálkodási napló „web-GN” és a nitrát adatlap beküldéséhez szükséges elektronikus űrlapok. Az érintettek mindkét esetben kizárólag elektronikusan teljesíthetik az adatszolgáltatási kötelezettségüket, melyre a gazdálkodási naplónál 2018. január 1-jétől január 31-ig, míg a nitrát adatszolgáltatásnál 2018. január 1-jétől március 31-ig van módjuk.

Az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében immár kizárólag elektronikus úton teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket a 2017. évben különböző támogatásokban részesült gazdálkodók. A hatályos szabályozás értelmében a papír alapon beérkező adatlapok elfogadására már nincs lehetőség.

A kedvezményezettek az összes támogatási konstrukcióra vonatkozóan egyetlen gazdálkodási napló, ún. web-GN kitöltésével és beküldésével tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A web-GN elektronikus benyújtására 2018. január 1-je és 31-e között van mód, ezt követően az információközlés már nem oldható meg!

A vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési programhoz kötődő nitrát adatszolgáltatást 2018. január 1-jétől 2018. március 31-ig szükséges teljesíteni. A határidő leteltével itt is csak rendkívüli esetben, hatósági felszólítást követően pótolható az adatszolgáltatás!

A kitöltött elektronikus űrlapot mindkét esetben a Nébih felé kell benyújtani. A részletes tudnivalók, valamint a szükséges nyomtatványok elérhetőek a hivatal honlapján http://anyk.nebih.gov.hu/

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!