MENÜ

Hatékonyság keskeny nyomtávon

Oldalszám: 22
2013.11.13.

Tolcsva, Szekszárd, Badacsony és Pécs adott otthont május 8-11. között a FENDT FARMER 200V szõlészeti traktorok és munkagépek bemutatójának. A helyi Szõlészeti és Borászati Kutató Intézetek, a Szekszárdi Mg. Rt. és a Raiffeisen Agrárház KFT. közös szervezésében, a szakmai közönség részletes információt kapott a legmodernebb német géptechnikáról: Braun talajmûvelõ gépekrõl, kultivátorokról, soraljmûvelõkrõl, valamint altalajlazítókról, Wanner permetezõgépekrõl és Hammerschmied mulcsozókról.

Egyre növekszik azoknak a szõlõsgazdáknak és gyümölcstermesztõknek a tábora Magyarországon, akik az elmúlt évek folyamán nagy sikerrel bemutatkozott Fend Farmer 200V traktorjai mellett döntöttek. A legnevesebb borvidékeken megrendezett gépbemutatókon a szakmai közönség meggyõzõdhetett arról, hogy az innovatív technika a Fendt számára éppen olyan döntõ, mint a megbízhatóság a legkeményebb tartós terhelésnél. A sorozat május elején folytatódott.
A Fendt 200 V sorozatú traktorjai nemzetközileg kitüntetett ingás emelõkarral van felszerelve, amely révén a hárompont felfüggesztésû gépeket nehéz lejtõs területeken a terephez igazíthatjuk. Az emelõkar fokozatmentes dõlés- és oldalállítása révén, jelentõs eredményeket nyújt a lazítóval, talajmaróval, ekével, vagy villás emelõvel végzett munkák során. A dõlés beállítása elõsegíti az egyenletes talajmûvelést és a helyzettõl független rakodási munkákat. Az alsó vonórudak oldalbeállítása révén a függesztett munkagépeket pontosabban, a sor mellett vezethetjük. Így a talajmunka egészen a szõlõtõkéig lehetséges anélkül, hogy a szõlõ-vesszõket megsértenénk.
A Fendt összkerékhajtása gondoskodik talajvédelem és a vonóerõ egyedülálló kombinációjáról. Elõnyei mindenekelõtt a kitûnõ fordulékonyságnál, az intelligens összkerékhajtásnál és a differenciálzár kapcsolásnál, valamint a teljesen védett kardántengelynél mutatkoznak meg. A meggyõzõ fordulékonyságot a „darázsderék” konstrukció eredményezi, mely a mellsõhíd és a motor közé van elhelyezve.
A Fendt 21/21 fokozatú irányváltó hajtómû döntõ elõnye az ésszerû kapcsolási logika mellett a komfortos kialakításban rejlik. A hátsó ingás emelõvel végzett munkánál a traktorvezetõ az elõre/hátra kar mozdítása és tengelykapcsoló kinyomása révén gyorsan válthatja a haladási irányt. Az optimális hajtástechnika alkalmazása révén nem csak idõt, de költséget is megtakarít a traktor vezetõje.
A kiváló munkaminõség és kezelési komfort példaszerû. A siker titka a következõképpen hangzik:
A GAZDASÁGOSSÁG AZ ÖSSZKÖLTSÉGBEN REJLIK!