MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr szőlő Kontakt növényvédelem

A szõlõ növényvédelme

A hazai és külföldi piacokon is eladható bor elõállításának egyik alapfeltétele a minõségi növényvédelem, amelynek egyik, de nem kizárólagos eszköze a minõségi növényvédõszer. A szõlõvédelem igen fontos mozzanata a károsítók fellépésének, egyes esetekben (pl. lisztharmat, szürkepenész) a fellépés lehetõségének idõben történõ felismerése, ellenük a leghatékonyabb növényvédõ szer kiválasztása, a permetezés jó idõzítése. Az egyes károsítók elleni védekezést mindig elõrejelzésre alapozva hajtsuk végre!

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr műtrágya Bogballe

BOGBALLE mûtrágyaszóró berendezések

A BOGBALLE mûtrágyaszóró gépek kialakításuk, és a végzett munkájuk alapján a XXI. század precíziós mezõgazdasági termelés berendezései. Három típus öleli fel a szántóföldi növénytermesztés különbözõ nagyságrendjeihez szükséges berendezéseket, melyeket a nagyfokú változtatási lehetõség jellemez, de a precíz munkavégzése állandó.

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr Csapágy gépek

Csapágyak mezõgazdasági gépekhez – garanciával

A csapágygyártásban 15 éves múlttal rendelkezõ társaság elsõsorban csapágyak széles választékát kínálja minden fajta mezõgazdasági géphez. Üzleti partnerei érdekében csak megbízható minõséget produkáló beszállítókkal tart kapcsolatot. A saját gyártású Y csapágyaik speciális négyszögfurattal készülnek kiemelten az IH és KT típusú tárcsás boronákhoz.

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr erőgép agroker fűnyíró

Erõgépek a kecskeméti Agroker KFT. kínálatából

ÚJDONSÁG A RENAULT-TÓL A Renault 2001 tavaszától az összes John Deereâ-motoros erõgépén lecserélte a régebbi szériájú motorjait, melyek helyett a DPS Power Tech motorok lettek a gépek erõforrásai. Ez a változtatás a teljesítményeket csak kismértékben érintette. Nõtt a motorok nyomatéki rugalmassága, csökkent a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás is. A Renault fejlesztésének eredménye a GPS, mely az automatizálás terén is az elsõk közé emeli a Renault traktorokat. Jelentõsége az automatikus útvonalkijelölés, nyomvonalkövetés. RDS grafikus képernyõn folyamatosan követhetõ a gép mozgása, így programozható a kapcsolt munkagép tevékenysége is.

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr növény maximumot

Hozza ki növényeibõl a MAXIMUMOT

Jó minõségû, egészséges termés minden kertészkedõ, kisárutermelõ álma. Ennél már csak az jobb, ha ebbõl a termésbõl sok van! A cél elérése érdekében különféle eszközöket használhatunk: a legjobb növényfajták, növényvédõ szerek, agrotechnikai eszközök, mûtrágyák, levéltrágyák stb. Ha részünkrõl mindent megtettünk is, megadtunk mindent a növénynek, akkor is történhetnek olyan külsõ körülmények (idõjárás), melyekre nincs hatásunk, ellenük védekezni nem tudunk.

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr Kártevők Fertõtlenítõ hypo

Kertészeti Fertõtlenítõ – higénia a termesztésben

A fertõzés forrása Az intenzív zöldség,- virág- és gyümölcs technológiák (pl.: kögyapot és más mesterséges közegek) elterjedése egyrészrõl lehetõvé tette az iparszerû termelést, másrészrõl olyan növényvédelmi problémák kialakulásához vezetett, amelyek régebben nem jelentkeztek. Az ideális hõmérsékleti, pH és tápanyag viszonyok nemcsak a haszonnövények, hanem a gombák, a vírusok és a baktériumok életfeltételeit is ideálishoz közelíthetik és gyakran közelítik is

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr Atka magus

Magus, a nagy varázsló az atkák ellen

Az idei szezonban a kártevõ atkák egyes területeken súlyos problémát okoznak a szõlõ- és almatermelõ gazdáknak. Sokfelé már eddig is két permetezést végeztek, ennek ellenére a kártevõk most is jelen vannak és várható, hogy a nyár közepére-végére ismét komoly kártétellel kell számolnunk.

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr betakarítás szarvasmarha

Másodvetésû növények

Dr.Radics László szerk.: Alternatív növények termesztése I. Könyvünk olyan eddig háttérbe szorított növények termesztését mutatja be, amelyek hozzájárulnak a sokszínû vetésforgó összeállításához, továbbá a biodiverzitás növeléséhez, a talaj tápanyagkészletének, valamint szerkezetének fenntartásához és javításához, az egészséges táplálkozás elõsegítéséhez. Az elsõ kötetben megismerkedhetnek a csicseriborsó, lóbab, tarka koronafürt, ricinus, mustár, tarlórépa, takarmánytök, mézontófû, csicsóka, kender, rostkender, tönköly, durum búza, nemesített amaránt, takarmánycirok, szemescirok, silócirok, szudánifû és seprûcirok fajtáival, agrotechnikájával és növényvédelmével. Ára: 1980,- Méret: A/5 336+8 színes oldal ISBN: 963356326

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr repce Aratás

Ne csak repcét, sikert is arasson!

JÓ FAJTAVÁLASZTÁS = MÁR EGY JÓ DÖNTÉS Ön már azzal is jó döntést hozott, ha az alábbiak felkeltették érdeklõdését és azt kritikus elemzésnek veti alá. Közhelynek számít, hogy a sikerhez a céltudatos elszántság, kitartás, szakszerû precizitás a technológiai mûveletek végrehajtásában, jó fajták megválasztása, némi szerencse (l. idõjárás) stb… szükséges. ( A sort még jócskán lehetne elõbbrõl kezdeni és tovább folytatni.)

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr Környezetvédelem Élőállat Olivia

Olivia Kft

Az Olivia Kft 100 % - ban svájci tulajdonban levõ magyar Kft, melyet 1991- ben alapítottak lajosmizsei székhellyel. A vádóhíd házinyúl feldolgozás céljából alakult. Jelenleg a legnagyobb teljesítményû hazai nyúlvágóhíd. Feldolgozott termékeink 95 %-ban exportra kerülnek. Elsõ számú vevõnk Svájc, de jelentõs a kereslet Olaszországban, Németországban, Hollandiában és Belgiumban. Kezdetben az üzem a vágó alapanyagot kizárólag a felvásárló túrák során szerezte be az egész ország területérõl

Szakfolyóirat > 2001/7 > Pr műtrágya Tápanyag

Tápanyag-gazdálkodásról

A VI. Alföldi Növénytermesztési Napokon – melyet a Mezõhegyesi Állami Ménesbirtok Részvénytársaság rendezett a Békéscsabai Agroker Rt. És a Békés Megyei Agrárkamara közremûködésével – idén a tápanyag-gazdálkodás állt a tanácskozások és a bemutatók középpontjában. A háromnapos rendezvénysorozat új színfoltjaként a régiók napjával gazdagodott, melyen ezúttal a dél-alföldi régió mutatkozott be. A tervek szerint évente más-más körzetnek adnak lehetõséget a megjelenésre. A hagyományoknak megfelelõen a kiállítással egy idõben rendezték meg a VII. Mezõhegyesi Nemzetközi Kanca- és Ménversenyt is.