MENÜ

Magus, a nagy varázsló az atkák ellen

Oldalszám: 8
2014.01.06.

Az idei szezonban a kártevõ atkák egyes területeken súlyos problémát okoznak a szõlõ- és almatermelõ gazdáknak. Sokfelé már eddig is két permetezést végeztek, ennek ellenére a kártevõk most is jelen vannak és várható, hogy a nyár közepére-végére ismét komoly kártétellel kell számolnunk.

Az atkák károsítása nagyon komoly terméskiesést tud okozni és nehéz olyan megbízható atkaölõ szert találni, amely teljes biztonsággal megoldja e problémát. Rendkívül hatékony és költségtakarékos megoldás mind szõlõ, mind almaültetvényben a MAGUS atkairtó szer. A MAGUS a szõlõt és almát károsító atkák ellen gyakorlatilag tökéletes hatású, 40–60 napig tartó mentességet ad. A szer környezetbarát, a ragadozó atkákat és más hasznos élõ szervezeteket messzemenõen megkíméli. A hatóanyag tényleges hatása kb. 10 napig tart, ezt követõen az esetlegesen elõforduló egy-egy kártevõ atkát a megkímélt és jelen lévõ ragadozók teljes sikerrel képesek eltüntetni.
Hamarosan itt a MAGUS felhasználásának ideje, ugyanis a tökéletes hatást az atkák nyári nemzedékének valamennyi alakja (nyári tojások is!) ellen adja július végi permetezéssel lehet, hogy az idei szezonban már korábban is szükség lehet a védekezésre. Ha ekkor használjuk a MAGUS atkaölõ szert, akkor az atkák nem tudnak a tél elõtt ismét felszaporodni, így gyakorlatilag nem lesz tömeges áttelelõ állomány. Ennek az lesz a következménye, hogy tavasszal is sokáig eltart, amíg a kártevõk fel tudnak szaporodni olyan mértékben, hogy védekezni kelljen ellenük. Ez a védekezési idõpont jövõre nem tavasszal lesz, hanem ismét csak ilyenkor, így a MAGUS évi egyszeri kijuttatással tökéletesen megoldja az atkaproblémát.
A MAGUS hektárköltsége kedvezõ, felhasználása gazdaságos. A szer dózisa szõlõben0,5 liter, almástermésûekben pedig 0,5–0,7 liter hektáronként 1000–1500 liter vízzel kipermetezve. A MAGUS II-es forgalmazási kategóriájú, tehát ún. „zöld könyvvel” közvetlenül felhasználható. Élelmezésegészségügyi várakozási ideje szõlõben 28, almástermésûekben 14 nap. A RELDAN 40 EC rovarölõ szer II-es forgalmi kategóriájú és továbbra is nehéz lenne jobb szert találni a szõlõmolyok és az alma kártevõi ellen.