MENÜ

Takarmányozás

Szakfolyóirat > 2001/7 > Takarmányozás

A broilercsirke takarmányozása

A broilercsirke takarmányozásáról már nagyon sok szerzõ elismételte ugyanazokat a dolgokat, és az embernek van néha olyan érzése hogy ebben a témában bármi gondolat papírra vetése csak egy másik szerzõ ismétlése lenne. Ebben a cikkben a hazai takarmányozási tapasztalataimat szeretném kiegészíteni az Amerikai Egyesült Államokból kapott több millió csirke adatait is magába foglaló adattömegbõl kiollózott broiler táp beltartalmakkal, hogy a termelõk össze tudják vetni a sajátjukkal.

Szakfolyóirat > 2001/7 > Takarmányozás száraztakarmány húsminőség vízfelhasználás

Takarmányozási mód és takarmánykonzisztencia összefüggése a húsminõséggel

Bevezetés A jobb húsminõségû vágósertés átvételi ára magasabb, értékesítési lehetõségei kedvezõbbek. A húsminõség alakulása a genetikai képességek, takarmányminõség és egyéb tényezõk mellett nagymértékben függ a tartástechnológiától, ezen belül az etetés-itatás módjától és a takarmány konzisztenciájától is.