MENÜ

Három évtizede a mezõgazdaság szolgálatában

Oldalszám: 56
2014.01.06.

A VERTIKUM KFT. és jogelõd vállalata több mint 30 éves ipari és szolgáltató múlttal rendelkezik. A vállalkozás gépgyártó és javító, ipari szolgáltató struktúrája a 70-es évek elején épült ki. A nagykõrösi cég évek során országos jelentõségû ipari bázissá fejlõdött. 1990-ben jött létre a VERTIKUM Ipari és Közlekedési Szolgáltató Kft. A cégünk mindinkább mezõgazdasági talajmûvelõ gépek gyártására, fejlesztésére tért át és jelenleg az egyik legjelentõsebb hazai talajmegmunkáló gépgyártóvá vált. Évrõl évre megújuló és talajkímélõ új technológiájú termékkörrel állunk a mezõgazdasági gazdálkodók részére.

A VERTIKUM márkájú ásóboronák, forgóelemes magágykészítõk, nehézkultivátorok és kombinátorok, kompaktorok és sorközmûvelõ kultivátorok ismertté és kedveltté váltak szerte az egész országban és Nyugat-Európában is. Összes forgalmunk több mint 30 %-át az export adja. A sikert nemcsak a jó minõségnek és használhatóságnak köszönhetjük, hanem elsõsorban annak, hogy a gépeink megfelelnek a környezetbarát és növénytermesztési talajmûvelõ technológiák elvárásának. Modern számítógépes rendszerû géptervezésnek köszönhetõen a vevõ bárminemû technológiai kívánságait is teljesítjük, amelyek esetleg eltérnek a szériás géptõl. A legfõbb célunk: a földön dolgozók bizalmának megszerzése, közös életboldogulás elérése. A 90-es évek második felében a kereskedelmi és szolgáltató palettára került a világhírû LAMBORGHINI traktorcsalád. VERTIKUM KFT. lett a Same-Deutz-Fahr konzorciumhoz tartozó Lamborghini traktormárka magyarországi kizárólagos importõre. Ma a gyártó cég teljes palettát forgalmazunk 25 LE-tõl 260 LE-ig: a könnyû kiskerti univerzális traktoroktól, szõlõs és gyümölcsös keskeny nyomtávú speciális traktorokon keresztül integrált szántóföldi nehéz traktorokig kínálunk a vevõk részére. A LAMBORGHINI F-PLUS DT, PREMIUM DT, CHAMPION nevû erõgépek a világ minden részén ismertek és kedveltek lettek a gazdák körében. A traktorok fõ jellemzõi közé tartozik a kis fogyasztás, megbízhatóság, magas rugalmassági tényezõ és erõleadás, hosszú élettartamú motorok és hajtómû, színvonalas munkakényelem és kidolgozási minõség. Mindez elérhetõ ár mellett. A legújabb fejlesztésû Lamborghini motornál, amely hagyományt teremtõ közvetlen befecskendezésû osztott hengerfejû erõforrás, úgynevezett „RISE-technology” módszert alkalmazzák: a levegõt két csatornán keresztül juttatják be az égõtérbe felhasználva „resonance effect”-et, így a 18 szelepes 6 hengeres motorok forgónyomaték rugalmassága eléri a 48 %-t igen alacsony üzemanyag fogyasztása mellett. A teljesítmény leadás pedig 1800 – 2350 min –1 fordulatszám tartományon belül marad közel maximális értékben.
Ezeket a motorokat a CHAMPION típ. legújabb traktorcsaládba építik be 120, 135. 150, 180 és 200 LE-ös teljesítmény kategóriában. A mûszaki felszereltséget, kényelmet, használhatóságot és nem utolsó sorban szépséget tekintve elmondható, hogy a világ egyik legsikeresebb traktor modellje. Magyar piacon pedig „érték – ár” viszonylatban verhetetlen.
A VERTIKUM KFT. egész országot lefedõ márkakereskedõi és vevõszolgálati hálózaton keresztül kínálja LAMBORGHINI és VERTIKUM márkájú termékeit a mezõgazdasági vállalkozók részére.
Mottónk: „Mi nemcsak eladunk – új technológiát ajánlunk és kiszolgálunk!”.